Marcel Kapteijn en Boelo Klat samen opp het podium in Middenbeemster.
Marcel Kapteijn en Boelo Klat samen opp het podium in Middenbeemster. ((Foto: Rob Kleinjans))

Marcel Kapteijn en Boelo Klat in Beemster Keyser

BEEMSTER - De Purmerendse zanger Marcel Kapteijn neemt de Groninger pianist Boelo Klat mee naar de Beemster Keyser. Op zondagmiddag 24 november geven Crooner Kapteijn en Klat daar een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues. Aanvang 15.30 uur.

Dankzij een mooie mix van nummers van het nieuwste album van Marcel 'The Man I am' en nieuwe songs die door Boelo zijn gearrangeerd, creëert het duo een uitgebalanceerd concert met een gelijkwaardige verdeling van zang en piano.,po

Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam met het nummer 'You' van de band Ten Sharp. De hit is nog altijd dagelijks over de hele wereld te horen op de radio. Tegenwoordig maakt hij furore met zijn band Marcel Kapteijn & the Raindogs. Vorig jaar was hij nog te zien in het programma Op Volle Toeren, gepresenteerd door Ali B en buiten de muziek om is hij ook als klompenmaker op de Zaanse Schans actief. De Groningse componist en pianist Boelo Klat begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen.

Na zijn studie Klassiek en Jazz aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen besloot hij zich toe te leggen op het componeren en het uitvoeren van eigen composities. Muziekstukken die variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar het kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

Door een toevallige ontmoeting bij Omrop Fryslan vonden deze top muzikanten elkaar. De klik was zo goed dat ze besloten iets te ondernemen. Zo werd het album 'Magnolia' geboren, een album met elf prachtige nummers waarbij intieme luisterliedjes en bluesy songs elkaar afwisselen. Het bewijs van een mooi project waar met hart en ziel aan is gewerkt en wat tot in de tenen is beleefd.

Beleef het mee op zondag 24 november in de Beemster Keyser. De aanvang is 15.30 uur. Toegang € 12,50. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@wiewatwaarop49.nl of te bellen met 06 54 66 70 49.

Meer berichten