Het nieuwe schoolplein in wording
Het nieuwe schoolplein in wording ((Foto: aangeleverd))

Officiële opening schoolplein Vinckhuysenschool

WEST-GRAFTDIJK - De Vinckhuysenschool bestaat 80 jaar. Na de renovatie van 2016 is het gebouw weer zo goed als nieuw. Het onderwijs is eigentijds en op 15 november wordt ook het vernieuwde schoolplein officieel geopend. Het is niet alleen voor, maar ook door de leerlingen ontworpen.

Directeur Brigitta Hendriks is trots op het nieuwe plein: "We willen onze leerlingen leren gezond te leven. Dus we eten fruit en groente in de pauze en we drinken water. Bewegen is ook belangrijk en dan het liefst in de buitenlucht. Daarvoor bieden we nu ook de gelegenheid. Met inbreng van leerlingen hebben we een ontwerp gemaakt voor een schoolplein. Het nieuwe schoolplein nodigt uit tot bewegen, maar ook tot samen spelen en je even alleen vermaken kan ook."

Met héél veel hulp van een actieve oudergroep, is het nieuwe schoolplein in oktober gerealiseerd. En dat moet natuurlijk gevierd worden. In bijzijn van wethouder onderwijs Elly Konijn, directeur-bestuurder van de ISOB, Robert Smid, is de officiële opening op vrijdag 15 november van 13.00 tot 14.00 uur. Alle betrokkenen en geïnteresseerden zijn welkom. Het schoolplein is gesponsord door: Gemeente Alkmaar, Het Schipholfonds, Forte Kinderopvang en lokale ondernemers: Abbing Advies ruimtelijke ordening & Grondzaken, Ad Brouwer, De Jong Administratie en Belastingadvies, Faber Financieel Interim Management, MOI Techniek, Piet Groen Bouwbedrijf, Praktijk Abracadabra.

Meer berichten