Sebastiaan Groot geniet van het project Rembrandt.
Sebastiaan Groot geniet van het project Rembrandt. ((Foto's: beschikbaar gesteld door NTR))

Sebastiaan schildert Leeghwater 'live'

DE RIJP - De tentoonstelling 'de nieuwe Rembrandt' van Sebastiaan Groot in Museum In 't Houten Huis in De Rijp trekt veel publiek. Reden om de tentoonstelling te verlengen tot zondag 1 december en er een bijzonder event aan toe te voegen. Sebastiaan gaat op die zondag namelijk live aan de slag. Tussen 13.00 en 16.00 uur schildert hij 'Leeghwater' op doek naar een levend voorbeeld. Publiek is welkom bij die sessie.

De link tussen Sebastiaan en Leeghwater is verklaarbaar omdat de schilder, in navolging van de 17e eeuwse meester Rembrandt, deze bekende Rijper bouwkundige en uitvinder in die stijl kan vastleggen. Museum in 't Houten Huis is vervolgens de aangewezen plaats om dat werk in de collectie op te nemen.

Creativiteit

Na de afronding van de zesjarige vwo-opleiding wist Sebastiaan niet welke kant hij op zou gaan. ''Ik twijfelde en nam eerst een jaartje rust. In die periode schilderde ik in mijn atelier al een beetje. Vooral zelfportretten, en uiteindelijk koos ik om de studie kunstgeschiedenis te volgen. Ik zit nu in het tweede jaar. Maar als ik de studie heb voltooid weet ik nog niet wat in ga doen. Ik ben op het moment bezig met schrijven een theaterstuk, maar dat speelt nu een erg kleine rol en ook in de toekomst zal het niet mijn beroep zijn of iets dergelijks. Het theater staat los van mijn opleiding. Theater is wel een grote passie van mij en ik hoop theater en beeldende kunst beide te kunnen blijven beoefenen en hopelijk ook te combineren.'' Sebastiaan heeft in het verleden al gezongen en gedanst en hoopt in de toekomst al zijn creativiteit in de kunst te leggen.

De 22-jarige student kunstgeschiedenis uit Egmond aan den Hoef liet een grote indruk achter bij de vakjury van Project Rembrandt. Het winnende meesterwerk 'Een vallend boek' is tussen de vele werken uit het programma te bewonderen in het museum tot begin december.

Adres: Museum In 't Houten huis, Tuingracht 13,de Rijp, telefoon 0299 671286. www.houtenhuis.nl.

Meer berichten