Vlnr: Maartje Hennephof, Kiara Lodewijks, Tess van der Himst, Maya Javandel
Vlnr: Maartje Hennephof, Kiara Lodewijks, Tess van der Himst, Maya Javandel

D-team Turncentrum Waterland naar NK

BEEMSTER/PURMEREND - Maartje Hennephof, Tess van der Himst, Kiara Lodewijks en Maya Javandel (allen 13 jaar) zorgden afgelopen weekend voor een geweldige primeur voor Turncentrum Waterland: zij kwalificeerden zich als 2e voor het NK-teams in het D-supplement. Het was de eerste keer dat TCW een team in deze categorie afvaardigde. Maar liefst 22 teams namen deel aan de kwalificaties in deze categorie in sporthal Buiningpark in Leusden en slechts vier teams stroomden door naar de Landelijke Finales. Met een vrijwel foutloze vierkamp slaagde het viertal ruimschoots in de missie.

Er werd begonnen op het onderdeel balk, niet het fijnste toestel om een wedstrijd mee te beginnen. Maar zowel Maya Javandel als Tess van der Himst turnden een oefening zonder vallen en met het format 3 turnen en de beste twee oefeningen tellen was daarmee een goede basis neergezet. Bij het onderdeel vloer excelleerden Kiara Lodewijks en Tess van der Himst met respectievelijk een 12.233 en 12.033. Ook Maartje Hennephof turnde hier een keurige oefening die met 11,33 beloond werd. Bij Sprong behaalde Kiara opnieuw een topscore met 12.60 voor haar Tsukehara. Tess en Maartje sprongen beiden een keurige overslag met heel schroef en ook zij kregen een mooi cijfer van de jury. Alles kwam aan op het onderdeel brug. De dames hielden het hoofd koel en Maartje Kiara en Tess turnden allen een stabiele oefening. De hoogste score hier was voor Tess met 10.867. Het was spannend tot aan de laatste oefening van de laatste turnster van de wedstrijd, maar uiteindelijk dan toch de bevestiging op het scorebord: een 2e plaats en door naar het NK!

Hiermee komt het totaal aantal teams van Turncentrum Waterland op het NK op vier. Volgende week volgen de laatste voorbereidingen om op 16 en 17 november in Sittard een zo goed mogelijk resultaat de te kunnen neerzetten.

Meer berichten