(Foto: aangeleverd)

Schrijfavond Amnesty International in Betje Wolff Museum

MIDDENBEEMSTER - In het Betje Wolff Museum wordt op dinsdagavond 10 december een schrijfavond gehouden in het kader van Amnesty International: 'Write for Rights 2019'.

Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen of die van henzelf. Er wordt geschreven aan autoriteiten van verschillende landen. De gedachte hierachter is dat een lawine aan brieven indruk maakt en wetshandhavers dwingt om te veranderen. Niemand wil bekend staan als onderdrukker of tiran.Tijdens 'Write for Rights 2019' besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren.

Voorbeelden

Agaat van Amsterdam van Amnesty International zal op deze avond vertellen over het werk van Amnesty en heeft voorbeeldbrieven en groetenkaarten bij zich. Naar aanleiding van die voorbeelden kunnen deelnemers zelf hun brief of kaart schrijven. Voor pen en papier wordt gezorgd. De avond wordt door Aafje de Jong geopend en in de pauze zal Cor Wagenaar enkele gedichten voordragen.
Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), locatie: Betje Wolff Museum, Middenweg 178, Middenbeemster. Aan deelname zijn geen kosten verbonden maar wel graag deelname opgeven bij: agaatvanamsterdam@hotmail.com.

Meer berichten