Sverre van Wijngaarden, Mikel Zwarthoed, daarachter Evrim Ksikas. Weer vooraan Bram van Zelst, daarachter Dorin Radulescu en uiterst rechts Julien Zwiers
Sverre van Wijngaarden, Mikel Zwarthoed, daarachter Evrim Ksikas. Weer vooraan Bram van Zelst, daarachter Dorin Radulescu en uiterst rechts Julien Zwiers (Foto: aangeleverd)

Herenteam Turncentrum Waterland pakt titel in Sittard

BEEMSTER-PURMEREND - Wat een geweldige prestatie van de junioren heren van het combi-team Turncentrum Waterland Pax Hoofddorp. Als favoriet gingen ze de finale in na de kwalificaties met overmacht te hebben gewonnen, maar deze favorietenrol moet je dan nog wel waar zien te maken. En dat hebben ze gedaan. Evrim Ksikas, Bram van Zelst, Mikel Zwarthoed, Dorin Radulescu van TCW en Julien Zwiers en Sverre van Wijngaarden van PAX turnden een vrijwel foutloze wedstrijd en wonnen het NK teams in niveau 6 (junioren 1e divisie) met maar liefst 3 punten voorsprong op de nummer 2.

Het team begon bij het onderdeel vloer en daar werden gelijk drie scores van boven de 12 punten neergezet. Ook op voltige kwamen ze de oefeningen goed door met als hoogste score een 12.05 voor Mikel (hoogste score van de wedstrijd op dit onderdeel). Evrim liet zien dat hij een ringenspecialist is met een score van 12.00 punten. Op dit toestel was hij de beste van alle deelnemers. Na sprong met drie degelijke scores waren ze ook bij brug oppermachtig ten opzichte van de concurrentie. Hier had Bram de hoogste waardering van de jury met 12.40. Bij het afsluitende onderdeel rek lieten ze zich de winst niet meer ontgaan en met een totaal van 212.35 punten waren zij de terechte nummer 1.

Prima prestatie

Ook het tweede juniorenteam turnde in de prijzen. In niveau 7 (jeugd/junior 1e/2e divisie) veroverden Quinten Noto, Barnabas Seprodi van TCW en Wess Lankhorst Björn van Antwerpen en Zhou Zwetsloot van Pax het brons. Zij stonden ook lange tijd op nummer 1, maar een fout op voltige verhinderde de uiteindelijke overwinning. Zij waren echter als 5e de finale ingekomen dus was de derde plaats een prima prestatie van dit jonge team.

Meisjes/dames

Bij de meisjes/dames waren er eveneens 2 teams vertegenwoordigd op het NK. In het A-supplement turnden Caitlin Veerman, Rosalie de Boer, Verena Sens, Danielle Klinkhamer en Paulien Bos. Paulien van TT Langedijk vormde reeds voor het 2e jaar een waardevolle aanvulling op het team. Nadat bij de kwalificaties geturnd werd met drie turnsters was bij het NK het team weer compleet. Met het onderdeel sprong een prachtige opening van de wedstrijd. Rosalie en Verena sprongen een prima gehoekte tsuki en vervolgens sprong Danielle een enorm ruime overslag hurksalto tot in perfecte stand waar ze met 13.25 het 2e cijfer van de wedstrijd scoorde.

Aanmoedigingen

Bij brug helaas een wat mindere ronde. Op balk leken ze vervolgens af te stevenen op een foutloze ronde. Paulien turnde een stabiele oefening en ook Verena slaagde erin op de balk te blijven staan. Dat laatste leek ook Danielle te gaan doen toen ze alleen haar afsprongcombi nog hoefde te doen. Maar bij de 2e flickflack stapte ze mis met 1 voet en belandde op haar hoofd. Doorzetter als ze is, deed ze de combi opnieuw met een geslaagde schroef, maar ja de score was daardoor wel flink wat lager. Onder luide aanmoedigingen turnden Paulien Verena en Danielle alle 3 een keurige geslaagde vloeroefening, waarmee het eindtotaal flink werd opgehaald. Het bleek helaas alleen net niet voldoende voor de gehoopte podiumplaats in het eindklassement.

Net te kort

In het D-supplement turnden Maartje Hennephof, Tess van der Himst, Kiara Lodewijks en Maya Javandel. Zij turnden eigenlijk een hele goede wedstrijd waarbij ze op de onderdelen balk en brug zelfs foutloos doorkwamen. Maartje's muziek CD bleek te haperen bij het onderdeel vloer. Feitelijk een technisch mankement van de muziekinstallatie, maar het kwam haar wel op een aftrek van een vol punt te staan. Jammer en helaas werd door 1 van de turnsters ook een foutje gemaakt bij de landing van sprong. Daardoor kwamen ook zij net te kort voor een podiumplaats.

Individueel

Met het record van 4 teams op het NK dit jaar en het goud en brons voor de heren junioren is een uitstekende prestatie neergezet bij de opening van het nieuwe wedstrijdseizoen. Volgend weekend zullen drie damesteams deelnemen aan de Michel Wanten Cup in België en vanaf december beginnen de individuele voorwedstrijden weer.

Meer berichten