Werk van Nic Jonk te bewonderen tijdens Open Dagen
Werk van Nic Jonk te bewonderen tijdens Open Dagen (Foto: aangeleverd)

Open Dagen bij beeldentuin Nic Jonk

GROOTSCHERMER - Museum en beeldentuin Nic Jonk houdt op zaterdag en zondag 21 en 22 december weer Open Dagen. Iedereen is van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom om de collectie te bekijken uit het veelzijdige oeuvre van Nic Jonk, bestaande uit; bronzen en marmeren beelden, (door Nic Jonk beschilderde) gipsmodellen, tekeningen, aquarellen, olieverfschilderijen, zeefdrukken, keramiek, sieraden, glas, roestvrij staal en perspexobjecten.

Tevens wordt de jaarlijkse Nic Jonk kalender weer gepresenteerd met foto`s van de beelden van Nic Jonk en gedichten van Greet Jonk Commandeur. De kalender is te koop voor € 15,-. De ''vrienden'' van museum Nic Jonk kunnen de kalender gratis ophalen. Omdat het dit jaar de 25e uitgave is van de Nic Jonk kalender krijgt iedereen bij aankoop van een exemplaar een gratis Nic Jonk reproductie. Vanwege deze jubileumuitgave is er een speciale overzichtstentoonstelling van de mooiste foto`s die de afgelopen 25 jaar voor de Nic Jonk kalenders zijn gebruikt

Ook het atelier is te bezichtigen en er is een film te zien waarbij het proces van beelden maken door Nic Jonk in beeld wordt gebracht. Op de bovenverdieping is nog een collectie bodemvondsten te zien die zijn opgegraven uit de beeldentuin. Tenslotte ligt ook het concert- en expositieprogramma van 2020 ter inzage. Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van museum en beeldentuin Nic Jonk (1965-2020) staan er volgend jaar bijzondere activiteiten op het programma.

De toegang en de koffie zijn gratis en er zijn kortingen op replicabeeldjes, zeefdrukken en boekjes. Haviksdijkje 5, Grootschermer. www.nicjonk.nl.

Meer berichten