25 Jaar Het Plein wordt gevierd met een jubileumconcert
25 Jaar Het Plein wordt gevierd met een jubileumconcert (Foto: het plein FB)

Het Plein viert jubileum met concert

GRAFTDIJK - Het Plein, centrum voor culturele activiteiten in Oost- en West-Graftdijk bestaat 25 jaar. Dit wordt zondag 5 januari a.s. feestelijk gevierd met een jubileumconcert door de Graftdijker saxofonist André van der Hoff en band met aansluitend een (nieuwjaars)receptie. Het concert was heel snel uitverkocht, dus is er nog een tweede gepland, rond 18.00 uur, na afloop van het concert. Dit is inmiddels ook bijna uitverkocht. Het eerste concert begint om 14.30 uur na een welkomstwoord.

Op 14 maart 1994 werd Stichting Het Plein opgericht door een aantal Graftdijkers. Onder de initiatiefnemers en bestuursleden van het eerste uur bevonden zich Aad van Oosten, Sjaan en Loek Weve, Gerry Bleeker, Ria van Tiel, Marjan Geveling, Carla Peijnenburg en de broers André en Erik van der Hoff. Aanleiding voor de oprichting van Het Plein was het besluit van 'hogerhand' dat de kerk van West-Graftdijk na een grondige verbouwing naast kerkdiensten van de Nederlands Hervormde Gemeente tevens als verenigingsgebouw dienst zou moeten doen waardoor het gebouw ook voor multiculturele doeleinden beschikbaar zou zijn.

"Er gebeurt weer iets in de Graftdijken" kopte De Uitkomst in oktober 1995. De eerste voorstelling van Het Plein was de try-out van het muziekprogramma "Damn me!" in september 1995 onder meer met Marcel de Groot en André van der Hoff. De titel van de voorstelling gaf meteen aanleiding tot discussie omdat het optreden in een kerk zou plaatsvinden. Inmiddels is het meer dan 200 voorstellingen en evenementen verder en heeft Het Plein haar bestaansrecht meer dan bewezen. Ongeveer de helft van de bewoners van Oost- en West-Graftdijk is donateur, de voorstellingen worden goed bezocht en een grote groep vrijwilligers leidt alles in goede banen. Het kerkje van West-Graftdijk kenmerkt zich door een goede akoestiek en de dorpse sfeer zorgt ervoor dat bezoekers en artiesten er graag vertoeven. Ook familievoorstellingen doen het goed bij het publiek.

Meer info: www.hetplein.info.

Meer berichten