Geen Special Olympics 2022 in onze regio

PURMEREND - Het Land van Leeghwater als locatie voor de Special Olympics 2022 heeft de competitie verloren. Voorzitter van Special Forces Ron Rijser kijkt met een goed gevoel terug op de kandidaatstelling: 'We zijn trots op zoveel positiviteit en inzet bij alle partners die nodig waren om een dergelijk groots en belangrijk evenement te organiseren. Wij blijven werken aan een inclusievere regio.'

Special Forces - actief in Purmerend en omgeving om voor mensen met een beperking sporten mogelijk te maken - heeft het initiatief genomen om met de sport- en verblijfaccommodaties in Beemster, Edam-Volendam en Purmerend kandidaat te zijn voor de organisatie van dit driedaags evenement in 2022 waar meer dan tweeduizend sporters aan mee doen. Rijser wil de energie en de positieve ervaringen bij de voorbereidingen van de kandidaatstelling gaan inzetten voor bijvoorbeeld de organisatie van regionale spelen voor de doelgroep.

Grote sportevenementen als de tweejaarlijkse Special Olympics Nationale Spelen zijn goed voor de sporters met een beperking, voor het versterken van samenwerking tussen diverse organisaties en voor de promotie van het gebied. Voor het samenstellen van het bidbook dat op 31 oktober werd aangeboden aan de organisatie Special Olympics, was door Special Forces in het Land van Leeghwater een samenwerking gesmeed met diverse sportverenigingen, Prinsenstichting, Sportkoepel Edam-Volendam, FC Volendam, Sportraad Purmerend, Spurd en de gemeenten Beemster, Edam-Volendam en Purmerend.

In 2020 worden de Special Olympics van 12 t/m 14 juni gehouden in Den Haag.

Meer berichten