De Groene Zwaan vertoont de live registratie van een concert van Donna Summer
De Groene Zwaan vertoont de live registratie van een concert van Donna Summer (Foto: aangeleverd)

Donna Summer in concert en Seniorfilmcafé in De Groene Zwaan

DE RIJP - Als de discomuziek in de jaren '78-'80 haar commerciële hoogtepunt beleeft, scoort Donna Summer, geboren als Adrian Donna Gaines, wereldwijd de ene hit na de andere. 1979 is het topjaar van Donna Summer: 'Hot Stuff', 'Bad Girls' en 'No More Tears (Enough Is Enough)' bereiken de eerste plaats.

Op 17 januari vertoont De Groene Zwaan de live registratie van een live concert van Donna: Haar live optreden op 28 februari 1999 in de Hammerstein Ballroom NYC, "Live & More Encore" wordt in zijn geheel vertoond. Bijna alle bekende nummers van Donna zijn te zien en horen en de recensies toen waren uitbundig en lovend. Ze had nog niets aan power ingeboet. Van de disco uit de 70's tot de soul, R&B en dance uit de 80's, alles komt langs. Ook tijdens deze muziekfilm wordt extra geluid geïnstalleerd voor een optimale beleving. De film begint om 20:30 uur en de entree is 6 euro. Kaarten kunnen al vooraf worden besteld via www.degroenezwaan.nl.

Op 20 januari is er, ism Aangenaam Wonen Plus RSWP weer een Seniorfilmcafé met ditmaal 'The Intern'. Ben Whittaker (Robert De Niro) is een 70-jarige gepensioneerde weduwnaar die zich verveelt. Hij gaat opnieuw op zoek naar een baan en wordt aangenomen als senior stagiair bij een modewebsite die geleid wordt door Jules Ostin (Anne Hathaway). Ben blijkt een toonbeeld van tact en mensenkennis. Een mentor voor het hele bedrijf, die bovenal rust brengt in Jules' leven, werk én privé. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Entree 5 euro.

Mocht u niet in staat zijn om zelfstandig naar De Groene Zwaan te komen of om vervoer te regelen, dan is het mogelijk dat u opgehaald wordt. U kunt hiervoor contact opnemen met RSWP (WonenPlus Graft de Rijp en Schermer) tel. 0299- 820139 of wonenplusaangenaam@rswp.nl.

Meer berichten