Kiki Glastra gaat uitdagingen niet uit de weg.
Kiki Glastra gaat uitdagingen niet uit de weg. ((Foto: aangeleverd ))

Purmerendse Kiki in finale Top Model Europe

PURMEREND - Kiki Glastra (20) staat zondag 16 februari in Brussel (België) in de finale van de prestigieuze modellenwedstrijd Top Model Europe. De geboren en getogen Purmerendse maakt daarmee grote kans op een mooie carrière in de fine fleur van de internationale modewereld.

Kiki gaf zich vorig jaar op advies van een vriendin op voor Top Model Europe. "Ik dacht eerst dat het niks voor me was, maar na enig aandringen heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken", vertelt ze.

25.000 deelnemers

Ze was lang niet de enige, want de wedstrijd startte met liefst 25.000 deelnemers, afkomstig uit 15 landen, in drie categorieën. Van elke categorie, fotomodel, fashionmodel en sportmodel, bleven 25 deelnemers over. Volgende week zondag in Brussel moet ze catwalk lopen voor designers en de jury. De winnaar wint een reis naar het buitenland die volledig staat in het teken van fashion. Bovendien wordt ze een heel jaar gesteund door een professioneel team dat haar introduceert in de fashionwereld. Maar ook als Kiki Glastra niet wint, blijft de kans op een contract bij designers of bureaus groot.

Hoe verder des te leuker

Niet verwacht en toch gekomen is van toepassing op de nuchtere Purmerendse. "Van oorsprong ben ik eigenlijk helemaal niet zo dat ik denk een carrièremodel te zijn, maar hoe verder ik ben gekomen des te leuker vind ik het worden. En ik heb er best veel voor over om verder te gaan. Ik heb al gehoord dat je misschien wel bereid moet zijn om je haar af te laten knippen. Dat moet dan maar, het groeit toch wel weer aan", lacht Kiki, die in het dagelijks leven in een bar aan het Amsterdamse Rembrandtplein werkzaam is. Ook de mededeling vanuit de organisatie dat het steeds zwaarder gaat worden, deert haar nauwelijks. "Ik ben graag bezig, hou van uitdagingen en en ook best wel avontuurlijk ingesteld. Er staat tegenover dat als het wel een succes wordt, ik veel ga reizen. Dat is toch geweldig."

Kiki Glastra kijkt uit naar 16 februari. Dan ziet ze ook weer de collega-finalisten. "De sfeer is hartstikke goed, er is geen onderlinge strijd of iets dergelijks", zegt ze tot slot.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Kiki.

Meer berichten