Cabaret in Onder de Linden.
Cabaret in Onder de Linden. ((Foto: aangeleverd))

Nieuw cabaret in Onder de Linden

MIDDENBEEMSTER - Voor de liefhebbers van cabaret is zaterdag 22 februari een mooie gelegenheid om cabaretiers geboren te zien worden. Dan betreden drie halve finalisten van het AFK in Onder de Linden in Middenbeemster het podium. Na drie iselectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2020. Met de eerste drie halve finalisten: Kitty Goemaat, Luan Buleshkaj en Beth & Flo

Kitty Goemaat - Scheidsvechter. Haar ouders zijn gescheiden. Dat is heel gewoon. Het is bovenal heel inspirerend. Twee keer verjaardagscadeaus, twee keer op vakantie, twee keer een gezellig gezin. Onder een dak konden haar ouders niet leven, ze maakten echter wel een kind. Dat kind is Kitty. Kitty is nu 25 jaar. Kitty is een beetje vreemd, in de war en heus wel vrolijk maar vooral overtuigd van het feit dat zij het anders zal doen. Hoe het anders moet onderzoekt ze in haar programma 'Scheidsvechter'.
Met scherpzinnige liedjes, absurde sketches en haar gevoel voor zaal en taal pakt zij je in en neemt ze je mee in haar hoofd. Luan Buleshkaj - Leeuwenkind. In zijn eerste theatervoorstelling 'Leeuwenkind' kaart Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema's als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop- en straatcultuur spelen een belangrijke rol. Spoken word-voordrachten worden afgewisseld met toneelspel en muzikaal ondersteund. Beth & Flo - Niet wat je denkt. Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga's van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur.

Het podium van Onder de Linden is het startpunt geweest voor veel cabaretiers, die nu alleen nog maar op de grote podia staan. We noemen Yentl & de Boer en Woe & van der Laan, maar eerder waren dat onder andere Claudia de Breij en Richard Groenendijk. Aanvang: 20.30 uur, entree 13,50 euro. Reserveren kan via: www.onderdelindenbeemster.nl. Onder de Linden Beemster, Middenweg 150, Middenbeemster.

Meer berichten