(Foto: Pixabay)

852 nieuwe patiënten in Nederland

REGIO - Sinds gisteren, 24 maart, zijn 852 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 6412. Onder hen zijn 1836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dat is is sinds gisteren een stijging van 341. 80 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 356 mensen gemeld als overleden aan de ziekte.

De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. "Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking", aldus het RIVM.

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. 

Bekijk via deze link hoeveel positief geteste personen er in jouw regio zijn.

Meer berichten