Steun voor Beemsterondernemers

BEEMSTER - Het zijn zware tijden voor veel ondernemers, zo ook in Beemster. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil haar ondernemers helpen waar dat kan.

Het college van B&W heeft daarom, in aanvulling op het landelijke noodpakket, lokale maatregelen vastgesteld om ondernemers te helpen. Ook is er een speciaal telefoonnummer geopend dat ondernemers kunnen bellen voor vragen of advies. Het gaat om de volgende maatregelen: Ondernemers kunnen uitstel van betaling van de OZB aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen naar invordering@purmerend.nl of te bellen met nummer 0299-452870. Tot 1 juni 2020 stuurt de gemeente geen aanmaningen en dwangbevelen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen. De gemeente spoort eigenaren van bedrijfspanden nadrukkelijk aan coulant te zijn bij het innen van de huur. Een overzicht van alle landelijke en lokale maatregelen staat op www.purmerend.nl/ondernemers.

De gemeente heeft een Loket Ondersteuning Ondernemers ingericht. Daar kunnen ondernemers uit Purmerend en Beemster met vragen terecht over de noodmaatregelen voor ondernemers. Dit tijdelijke loket adviseert en helpt. Het is tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur te bereiken op 0299-452400.

Naast de maatregelen waartoe nu is besloten, bekijkt de gemeente of er nog meer mogelijk is om Beemster ondernemers te ondersteunen. Wethouder Dick Butter: “De consequenties van de coronamaatregelen zijn enorm voor veel ondernemers. We moeten elkaar helpen om door deze crisis heen te komen.”

Meer berichten