(Foto: Aangeleverd)

Festival der Fantasten in De Kerckhaen

WESTBEEMSTER - Na een jaar van afwezigheid gaat Paulus II zaterdag 23 en zaterdag 30 maart weer een klucht opvoeren in drie bedrijven. Het 'Festival der Fantasten' is een stuk van Bernd Gombold en is vertaald door Hub Fober. De regie ligt in handen van Kees Veenhof. Traditiegetrouw vinden de voorstellingen plaats in De Kerckhaen, aanvang 20.00 uur.

Waar het stuk over gaat? Op de ochtend na de jaarlijkse viering van het festival van de fanfare, ontwaken vier heren met een zwaar hoofd. Al snel blijkt dat ze, ten gevolge van de alcoholconsumptie, een totale black-out hebben en weten ze een aantal dingen niet te plaatsen. Als Kees in zijn timmerwerkplaats enigszins tot zichzelf komt mist hij zijn gebit, portemonnee en een schoen, terwijl hij een ladder met een gebroken sport ontdekt die er voorheen niet was. Zijn zoon Frank is met een kapot vensterluik naar huis gekomen, notabene van het raam van de tweelingzus van zijn verloofde en heeft bovendien ook nog een dames slipje in zijn zak. Johan, de plaatselijke politiefunctionaris, komt opdagen met een enorme buil op zijn hoofd en met een sport van de ladder terwijl hij zijn snuiftabaksdoos mist.

Hugo, de toekomstige schoonvader van Frank mist zijn horloge en heeft op de kamer van zijn dochter een tabaksdoos en beurs ontdekt, terwijl Eugenie, de huishoudster van de pastoor, helemaal aan het andere eind van het dorp in haar slaapkamer gebit, schoen en horloge heeft gevonden en bovendien volhoudt dat Johan die nacht een dief, die het op haar stinkkaasjes had voorzien, tot op haar slaapkamer achterna heeft gezeten. De oplossing van al die raadsels heeft een aaneenschakeling van kostelijke situaties tot gevolg.

Festival der Fantasten belooft een hilarische avond te worden met uiteraard een verloting met leuke prijzen. Kaarten voor de voorstelling (volwassenen 8 euro en kinderen tot 12 jaar 5 euro) zijn te koop bij De Kerckhaen aan Jisperweg 57, 06-23172539 of bij Tineke Puister in Middenbeemster, 0299-681546 (na 18.00 uur).

Meer berichten