(Foto: aangeleverd)

Praktische weetjes en tips op Regionale Duurzaamheidsbeurs

REGIO - Wilt u ook weten wat u kunt doen om het milieu en uw portemonnee te besparen? Heel praktisch, in uw eigen huis of bedrijf? Of wilt u weten wat overheden of wooncorporaties van plan zijn? En wat dit voor u betekent? Kom dan op zaterdag 6 april naar Sporthal de Kloek in Middenbeemster.

Op de derde Regionale Duurzaamheidsbeurs zijn de nieuwste producten en regelingen te vinden rond energiebesparing. Maar ook wat er zoal in uw eigen omgeving gebeurt om CO2 te minderen. Goed om te weten. Handig als je iets van plan bent.

Innovaties

Vijftig bedrijven en organisaties uit de regio en daarbuiten zijn op de beurs aanwezig. Zij tonen innovaties rond energiebesparing in huis en bedrijf, praktisch elektrisch vervoer, duurzaam eten en handige recyclingproducten. Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen, isolatie en warmtepompen? Of nieuwe modellen elektrische auto's, scooters of ontwikkelingen rond duurzame voeding? U vindt het er allemaal.

Solarboten

Overheden geven informatie over bruikbare regelingen en toekomstige plannen. De bezoeker krijgt te horen en te zien wat wooncorporaties of de vervoersregio doen en wat de vier energiecoöperaties in de regio beogen. Scholieren die meedoen aan de Solarbotenchallenge in juni in Purmerend laten hun zelfgebouwde solarboten zien.

Kans op energiescans

Vijftien sprekers – waaronder BN' ers zoals weerexpert Reinier van den Berg en frontvrouw Marjolein Jonker van de Tiny Houses Movement – vertellen over achtergronden en schetsen toekomstbeelden. Hovenier Bram Engberts – de Jamie Oliver onder de tuinen – geeft gratis tuinadvies en eigenaren van monumenten maken kans op gratis energiescans ter waarde van € 950. Wilt u weten wat úw ecologische footprint is: laat die maken bij Laura Moningka van de Footprintchallenge.

Gratis Twizy's

Komt u met OV? Dan rijden gratis Twizy's van VisitBeemster u vanaf het centrum van Middenbeemster naar de beurslocatie.

De derde Regionale Duurzaamheidsbeurs is actueler en praktischer dan ooit. De entree is gratis. De deuren van De Kloek, gevestigd aan de Insulindeweg in Middenbeemster, gaan om 10.00 uur. De beurs duurt tot 16.00 uur.

Voor meer informatie kijk op www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl


Meer berichten