Brons op het WK door Chris Vos (rechts)
Brons op het WK door Chris Vos (rechts)

Brons op het WK voor Chris Vos

Brons op het WK voor Chris Vos

FINLAND/BEEMSTER - Op het Wereld-Kampioenschap snowboarden heeft Chris Vos uit de Beemster het brons gewonnen. Onder bizarre omstandigheden vond de race plaats in het Finse Pÿha waar de spanning om te snijden was. De top 3 zat aan het eind van de twee runs maar 0,3 seconde van elkaar af. Waar de dagen ervoor de lucht blauw was en de zon scheen was het vandaag harde wind met veel sneeuw.

Chris Vos: Ik ben ontzettend blij met het Brons maar het had ook zomaar goud kunnen zijn. De tijden zaten zo dicht bij elkaar en dan wordt elk "foutje" afgestraft. In mijn laatste run ging ik tot de max en lag ik op koers maar uiteindelijk werd het een Bronze plak. Met Brons ben ik echt heel blij. Het is ook een goede revanche op de Paralympics waar ik helemaal niet op het podium stond. De organisatie in Pÿha had een geweldige course gebouw. De beste van alle seizoenen en dan is het fun om te rijden.

Bij de vrouwen haalde de Nederlandse Lisa Bunschoten wel het hoogst haalbare namelijk goud. Bunschoten was al het gehele seizoen in vorm en werd vandaag beloond met een eerste plaats op het WK.

Zaterdag volgt er een nieuwe strijd wie de beste is op het onderdeel Boardercross. 
 

Yvette van der Does
Meer berichten