Marco Brands en zijn hondje Nila.
Marco Brands en zijn hondje Nila. (Foto: Aangeleverd)

Marco Brands in de bres voor Hondenbus Zuidoostbeemster

ZUIDOOSTBEEMSTER - Marco Brands is een van de baasjes van de honden die op het terrein van de Hondenbus waren toen er brand uitbrak 28 januari. Helaas kwamen er zeven honden om. Hondje Nila van Marco was gelukkig te redden. "We werden gebeld dat er brand was en mijn vrouw is er zo snel mogelijk heen gegaan. Wat een ravage en emotioneel gebeuren, zo triest", aldus Marco. Hij besloot na het zien van de ravage meteen een inzameling te starten om de eigenaren van de Hondenbus weer te helpen opbouwen na de brand. "Het is de planning om maandag aanstaande weer open te gaan."


"Wij hadden gewoon heel veel geluk dat onze Nila niet in de vlammenzee terecht is gekomen", aldus Marco. Hij en zijn vrouw werden maandagmiddag 28 januari gebeld dat er een grote brand woedde op het terrein van de Hondenbus en of ze Nila konden komen ophalen. "Toen wisten we nog niet dat het zo heftig was...en dat er andere honden waren omgekomen bij de brand. Mijn vrouw vertelde dat het erg emotioneel was om de andere eigenaren van de honden te zien en ook de eigenaren van de hondenbus stonden er ontredderd bij en waren -logisch- emotioneel aangeslagen. Ook de mensen van de Dierenambulance en de brandweer hadden een zware emotionele taak. Ze hebben het goed gedaan. 's Avonds laat is het zevende hondje -dat vermist was- nog gevonden onder het puin...vreselijk."

Funding
Ik ben meteen aan de slag gegaan om een funding op te zetten. Mijn vrouw is naar het terrein gegaan en ik ben gaan bellen met mensen om zoveel mogelijk te regelen. Er is natuurlijk geld nodig om het terrein weer op te bouwen en ook zijn er diverse spullen nodig. Ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat er zo snel al zoveel donaties binnenkwamen. De teller staat al op 11.000 euro en er is zelfs landelijk aandacht geweest voor de actie. Fijn dat mensen de Hondenbus zo willen steunen, dat waarderen ze enorm!"

Monument 
"Om de overleden hondjes te eren gaan we tevens een deel van het ingezamelde geld gebruiken om een monument neer te zetten op de plek van het terrein waar de brand uitbrak. Enkele eigenaren van de overleden honden hebben al aangegeven dit een fijne gedachte te vinden. Er is al veel hulp aangeboden waarvoor we erg dankbaar zijn, maar denkt u toch wat te kunnen missen in de vorm van spullen of geld, ga dan even naar www.getfunded.nl en klik op de actie voor de hondenbus. Van het geld wordt een nieuw hekwerk geplaatst, een Portable Cabin en er zal ook een donatie naar de Dierenambulance gaan."

Maandag weer open?
Marco weet dat de eigenaren er alles aan doen met alle hulp die ze krijgen om maandag weer open te gaan. Actuele informatie hierover is te vinden op de website van de Hondenbus en op de Facebookpagina.

Meer berichten