Cultuur en gezelligheid hand in hand bij Uit! aan het Marktplein!

Algemeen
Een deel van deze groep treedt zondagmiddag op.
Een deel van deze groep treedt zondagmiddag op. (Foto: Dime Spijkerman)

MIDDENBEEMSTER - Zondagmiddag 22 september slaan de culturele centra rond het marktplein in de Middenbeemster voor de 5e keer de handen ineen en presenteren deze middag muziek en cabareteske taferelen op hun podia. Het publiek kan genieten van drie concerten, twee keer een half uur in Cultureel Centrum Onder de Linden en De Beemster Keyserin en tot slot een concert van een uur in de Beemster Keyser Kerk.

Het programma kent de volgende inhoud: SYA, drie geweldige zangeressen die met een keur aan instrumenten de prachtigste Engels talige songs ten gehore brengen. Ze zijn niet onbekend in de Beemster want een paar jaar geleden waren zij grote favoriet bij Muziek aan de Middenweg.

Op het podium in Onder de Linden zal Jesje De Schepper, filosoof, cabaretière, liedjesschrijfster, van zich laten horen. Zij gaat het publiek vermaken met eigen werk, Nederlands talig met een lichte filosofische inslag en soms een knipoog.

Het afsluitende concert in de kerk wordt verzorgd door Café Chantantnt. Een greep uit een grote groep zangers en zangeressen uit Hoorn en omgeving zingen gekke, grappige, vileine maar ook mooie liedjes. Deze keer worden ze in toom gehouden en begeleid door zanger en pianist Johan Hogeboom! Hun podium is de kerkvloer in een café-achtige sfeer met tafeltjes en veel pluche!

Net zoals andere jaren zal deze middag in goede banen worden geleid door gastvrouw/gelegenheids-actrice Marie. De vaste bezoekers van Uit! aan het Marktplein kennen haar en laten zich graag door haar leiden. Na afloop is er voor iedereen een kom soep en kan er nog even worden nagepraat op het buiten terras die Onder de Linden en De Beemster Keyser met elkaar zal verbinden. Mits het weer het toelaat. Anders wordt deze binnen geserveerd.

Uit! aan het Marktplein op zondag 22 september, aanvang 14.00, entree € 15,-, voor drie voorstellingen/concerten, inclusief soep.

Reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl.