Koffieconcert Onder de Linden

  Nieuws

BEEMSTER - Het jaar in Onder de Linden wordt officieel geopend met een koffieconcert op 8 januari door Verena Barie en Miron Andres. Verena Barie is een blokfluitist geboren op 1994 in Speyer/Duitsland.
In 1998 begon Verena aan het jeugdkoor in Kaiserslautern, daarna volgde ze blokfluitlessen in Saarbrücken, pianolessen in 2003 en Cello lessen in 2005. In 2008 ging ze naar de kostschool 'Landesschule Pforta' in Saksen-Anhalt en nam deel aan de muziekafdeling binnen deze school. Hierop volgde blokfluitlessen om vervolgens toegelaten te worden voor de Bachelor Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam in september 2013. Verena volgde diverse masterclasses. Naast verschillende gewonnen prijzen in de competitie 'Jugend musiziert' in Duitsland, werd Verena ook bekroond met de 'Gaudeamus Muziekweek prijs' voor hedendaagse muziek in het 'Prinses Christina Concours' in Nederland, 2014.
Miron Andres werd geboren in 1989 in de Tsjechische Republiek. Na klassieke muziek studies, begon hij met het bespelen van de viola da gamba in Bazel (Zwitserland) en werd toegelaten tot het Conservatorium van Wenen, Oostenrijk. Hij voltooide zijn Bachelor in de befaamde Schola Cantorum in Bazel. In 2014 behaalde hij een master aan het Amsterdams Conservatorium, waarbij hij het bespelen van de viola da gamba perfectioneerde. De viola da gamba (Italiaans voor beenviool) is een familie van strijkinstrumenten die haar oorsprong heeft in de gitaar. Het instrument verkreeg zijn huidige vorm in de 16e eeuw. Met name in Engeland waren in de 16e en 17e eeuw gambaconsorten -ensembles van verschillende gamba's- populair.
Het concert begint om 11.00 uur en de zaal is open om 10.30 uur. De entree bedraagt € 9,00 inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,00. De koffieconcerten worden georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Zie voor het programma: www.onderdelindenbeemster.nl. Onder de Linden is te vinden aan de Middenweg 150, Middenbeemster.

Meer berichten