Astrid Langeberg Kampioen Klasse ZZ-Licht 2019.
Astrid Langeberg Kampioen Klasse ZZ-Licht 2019. ((Foto: Digishots))

Beemsterling Astrid Langeberg Regiokampioen

  Sport

29 jarige Astrid Langeberg is deze maand met haar paard Grande Ville regio kampioen geworden in de klasse ZZ licht in de categorie dressuur. Deze overwinning heeft Astrid met mooi percentages gehaald. Voor de proef kreeg Astrid 64%, een percentage dat zij zelf wat aan de lage kant vond. Voor de kuur kreeg Astrid terecht een mooie 71,9%. Een zeer mooie uitslag waarmee Astrid erg tevreden is.

Samen moesten Astrid en Grand Ville al vroeg beginnen. De eerste wedstrijd, de kuur, startte voor hen om half tien. Vervolgens startte zij iets later voor de keur op muziek, die Grand Ville volledig zonder fouten heeft doorlopen. Grande Ville heeft nog maar vier keer eerder meegedaan aan een parcour. Een hele prestatie, aldus Astrid. Astrid heeft dan ook hoge verwachtingen van Grand Ville, die zij vanaf 4 jaar zelf heeft beleerd.

De kampioenschappen waren live te volgen in het Haarlemmermeerse bos, waar ook twee leerlingen van Astrid kampioen zijn geworden. Deze twee meiden gaan komende maand, net als Astrid en twee andere Nederlands afgevaardigde naar Marignano, Italië voor de Dressage European Championship San Giovanni.

Meer berichten