Niki Jacobs.
Niki Jacobs. ((Foto: Aangeleverd))

Niki Jacobs in dorpskerk Grootschermer

GROOTSCHERMER - De roem is de Nederlandse zangeres Janne Schra vooruitgesneld. Zaterdag 16 maart treedt ze met haar programma Lalala Love op in de dorpskerk van Grootschermer. De belangstelling voor het concert is groot en de kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Maar voor het opreden van Niki Jacobs zijn nog plaatsen beschikbaar.

Ieder seizoen slaagt de programmacommissie van 'Podium onder de toren' erin om een topvoorstelling naar Grootschermer te halen. Dit seizoen lukte dat zelfs driemaal. Na Americana-zangeres Mary Gouthier in oktober zijn ook Janne Schra en zangeres Niki Jacobs (6 april) toppers in de dorpskerk.

Allermooiste Liedjes

Janne Schra zingt in deze persoonlijke voorstelling met haar betoverende stem de allermooiste liedjes uit haar omvangrijke oeuvre. Ze wiegt, bedwelmt, raaskalt, ontroert en neem haar publiek mee door de kronkels in haar hoofd. In een kleine bezetting speelt ze deze liedjes zoals die wellicht zouden klinken in een klein theatertje in Parijs in de jaren '60: intiem, zwoel en soms fluisterzacht ingeleid door verhalen van Janne. Een kleine maand later is het de beurt aan Niki Jacobs. Zij brengt met haar band op zaterdag 6 april een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. Ze zingt nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel, maar ook van Beck, Kiss en Amy Winehouse. In sprankelende, vernieuwende en sfeervolle versies zoals alleen Niki Jacobs en haar musici die weten neer te zetten.

De voorstelling van Janne Schra is uitverkocht, maar voor het optreden van Niki Jacobs is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bestellen kan via www.podiumonderdetoren.nl

Yvette van der Does
Meer berichten