(Foto: Natasja Vos)

Chris Vos maakt indruk in Spaanse La Molina

LA MOLINA/BEEMSTER - De snowboarders uit alle continenten waren neergestreken in het Spaanse La Molina voor het afwerken van maar liefst 4 World Cup races. La Molina ligt op ongeveer 2,5 uur van Barcelona af en het gebied is "geadopteerd" door de Spaanse tak van de Johan Cruyff Foundation. De Foundation heeft het gebied zo aangepast dat mensen met een beperking hier terecht kunnen voor snowboarden en skiën.

Snowboarder Chris Vos was in goeden doen en won maar liefst 2 World Cup races. Daarnaast was hij goed voor het zilver. Een uitstekend resultaat voor de Beemsterling die zich kan klaarmaken voor de wereldkampioenschappen in Finland.

Goede herinneringen

Vos: "Ik kom al vanaf mijn twaalfde in La Molina en heb veel goede herinneringen aan het gebied. Vier jaar geleden werd ik hier voor het eerst wereldkampioen en ontving ik mijn gouden plak van niemand minder dan Johan Cruyff. Dat moment zal ik nooit meer vergeten."

Bizarre omstandigheden

De omstandigheden in La Molina waren bizar. Er lag nagenoeg geen sneeuw en wat er lag was kunstsneeuw. "We hebben alles gehad; wind, zon en regen. Maar ja dat is snowboarden, het is wat het is. Ik ben ontzettend blij met mijn twee gouden en zilveren plakken en ik ga mij nu focussen op de World Championships in Finland. Ik heb daar twee wereldtitels te verdedigen en dat gaat echt een hel of a job worden", aldus de Beemsterling.

De WK is op woensdag 27 maart in het Finse Pyha. Chris Vos verdedigt er zijn Snowboardcross en Banked slalom titel.

Meer berichten