Boeken bij Betje: Oek de Jong

MIDDENBEEMSTER - Het Betje Wolff Museum organiseert, in samenwerking met José Ferdinandus, regelmatig literaire avonden, 'Boeken bij Betje'. Op vrijdagavond 8 november ontvangen zij in het Agrarisch Museum Westerhem in Middenbeemster Oek de Jong. Alexander Reeuwijk zal met hem in gesprek gaan.

Veertig jaar geleden verscheen 'Opwaaiende zomerjurken', de eerste roman van Oek de Jong. De roman sloeg in als een bom. Zijn tweede roman was 'Cirkel in het gras', ook een prachtboek. In 2002 kwam 'Hokwerda's kind' en in 2012 verscheen 'Pier en oceaan'. Voor dit boek kreeg hij de F. Bordewijk-prijs, de Zeeuwse boekenprijs en de Gouden Uil 2013.

Zwarte schuur

Afgelopen maand september verscheen zijn nieuwste roman 'Zwarte schuur'. Het staat nu in de bestsellerlijsten en werd Boek van de maand september bij DWDD. Na afloop van het interview is er tijd om met elkaar een glaasje te drinken, boeken te bekijken en/of te kopen en de schrijver en Alexander Reeuwijk te spreken. Een avond om niet te missen, u bent van harte welkom! Reserveren graag via de mail: boekenbijbetje@gmail.com. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur met koffie of thee en een Betjebonbon).

Agrarisch Museum Westerhem, Middenweg 185a, Middenbeemster (parkeren achter het museum). Toegang : 10 euro (betalen aan de kassa, contant of pin).

De volgende serie avonden van Boeken bij Betje in 2020 begint op 14 februari.

Meer berichten