Snertwinterwandelen in Beemster

Nieuws

BEEMSTER - Eetcafé Les Deux Ponts uit Oudendijk verzorgt vrijdagmiddag 28 december om 13.30 uur een Snertwinterwandeling. Dat is struinen door een winterlandschap en genieten van het buiten zijn. De gids laat de mooiste plekjes van de veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien.

Wandelaars lopen over het nieuwe weilandpad van Oudendijk naar Beets met een trekpontje over de Waterling. Onderweg kijken deelnemers naar wintergasten, onder andere smienten, koperwieken, kramsvogels, wintertalingen, goudplevieren, zilverreigers en honderden kolganzen die in het Veenweidegebied de polder Beetskoog overwinteren. Het kan ook mooi zijn om de hazen van dichtbij te zien. Vervolgens loopt de groep door het dorpje Beets en langs het oudste stukje land, de Beemster veenpolder Kruisoord, vroeger een schiereilandje in het Beemstermeer, terug naar Oudendijk.
De organisatie tipt deelnemers om een kijker mee te nemen, warme, winddichte kleding te dragen en stevige, waterdichte wandelschoenen aan te trekken. De wandeling start bij Eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk. De lengte van de tocht is 8,4 kilometer en hij duurt 2,5 uur. De kosten zijn 3,50 euro per persoon en voor kinderen tot twaalf jaar 2 euro. Met erwtensoep 8,50 euro en kinderen 7 euro. Honden zijn niet toegestaan. Meer informatie is te verkrijgen via Les Deux Ponts, tel.: 0229-541275 of op de website: www.lesdeuxponts.nl. Ook kunnen belangstellenden bellen met Nel en Thames Tol, gidsen IVN Waterland, tel.: 0299-365645.