Kaarslicht en Rock in de Grote Kerk Schermerhorn

Nieuws
Het Opmeers Vocaal Ensemble. (Foto: aangeleverd)
Het Opmeers Vocaal Ensemble. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SCHERMERHORN - Koperen kaarsenkronen branden donderdagavond 20 december vanaf 20.00 uur tijdens het Kerstconcert van het Opmeers Vocaal Ensemble in de Grote Kerk van Schermerhorn. Vrijdagavond 21 december klinkt er om 20.15 uur heel andere muziek. Dan is er Rock in de Kerk.
Het Opmeers Vocaal Ensemble is een enthousiaste club geschoolde zangers, die allemaal solistisch kunnen optreden. Het koor bestaat uit 9 mannen en 8 vrouwen. De leiding is in handen van Alexandre Pavloff. Naast swingende (meezing) kerstliedjes met rinkelende bellen worden klassieke stukken gezongen zoals Cantique de Noël, Maria Wiegenlied en Noël van Gounod, aangevuld met een prachtig koorwerk uit de Elias van Mendelssohn en een bijzonder Ave Maria van Gomes. Kaarten kosten 10 euro inclusief twee consumpties.

Rock in de Kerk

Het publiek krijgt vrijdagavond een zeer divers Engelstalig muziekprogramma via al zijn zintuigen toegediend. Dat van klein naar groter tot groots gaat, met muziek van Otis Redding, Fleetwood Mac, The Beatles, CCR, Brainbox tot aan Led Zeppelin en Ac/Dc. Met frontman Niels van der Gulik en zijn band met Erik Bogers op de Hammond, Auke Haaksma op de bas, Richard Heijerman en Jos Kolenberg op de elektrische gitaar herleven oude tijden. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren kan via www.grotekerkschermerhorn.nl/agenda. De Grote Kerk Schermerhorn is gelegen aan Oosteinde 2 in Schermerhorn.

Het Opmeers Vocaal Ensemble. (Foto: aangeleverd)