Filmavond in De Groene Zwaan

Nieuws

DE RIJP - De Groene Zwaan presenteert vrijdag 21 december de film Murder on the Orient Express'. De film start om 20.30 uur en duurt 114 minuten. De entree bedraagt 5 euro. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Reserveren kan via www.degroenezwaan.nl. De Groene Zwaan bevindt zich aan Rechtestraat 12.
In de klassieker 'Murder on the Orient Express' vertelt de snor van Agatha Christies beroemde detective Hercule Poirot een op zichzelf staand verhaal. Zijn snor, die je met gemak potsierlijk zou kunnen noemen, is aanvankelijk zorgvuldig gecoiffeerd. Maar naarmate Poirot meer verstrikt raakt in het moordmysterie, beginnen meer haartjes te rebelleren en wordt het geheel steeds rommeliger.
De misdaad die hij wil ontrafelen, heeft al verschillende generaties mateloos geboeid. Christie bedacht het even simpele als ingenieuze plot in 1934: dertien passagiers reizen met de Oriënt-Express, een van hen wordt vermoord, een ander is de beste detective ter wereld die de moord besluit te onderzoeken en de rest heeft een alibi. Regisseur Sidney Lumet verfilmde het boek in 1974 tot een klassieker.