Maximale energie uit de zon halen

Partnerbijdrage
Stefan During van Maru Systems is weer een dagje mee het dak op.
Stefan During van Maru Systems is weer een dagje mee het dak op. (Foto: aangeleverd)

ZUIDOOSTBEEMSTER - Specialisten van Maru-Solar staan in het hart van Amsterdam, de zon staat hoog aan de hemel en ze staan boven op het dak. Om hen heen liggen zonnepanelen en de bekende monteurs zijn bezig met het installeren van de panelen. "Toch is één gezicht ons vreemd. Liever gezegd, de locatie van dit gezicht is vreemd. Het is Stefan During van kantoor. Wat doet hij nou op het dak!"

Stefan was vier jaar monteur en doorgegroeid naar een functie in het kantoor. Hoewel hij zich normaal bezig houdt met het reilen en zeilen van de organisatie, staat hij nu weer op het dak en legt, samen met het team, vandaag tweehonderd panelen op het dak.

“Deze week ben ik met de jongens mee", laat Stefan weten. "We hebben een aantal medewerkers die thuis moeten blijven en zodoende help ik een handje mee. Leuk werk hoor! Op dit dak worden hoog rendementspanelen gelegd. Panelen die het maximale halen uit elk straaltje zon. En dat op een dag als vandaag, prachtig toch?”

Duurzame energie

Medewerkers van Maru-Solar installeren zonnepanelen op het dak van een woning, bedrijf, bijgebouw of (Agrarische) schuur. Of denk aan het installeren van laadpalen, voor het opladen van de elektrische auto. Maar bijvoorbeeld ook aan klein installatiewerk. Van het extra stopcontact in de schuur, tot honderden zonnepanelen en alles er tussen. “Ja, dat klopt”, zegt Stefan. “Voor niets komt de zon op, maar het is onze missie om te zorgen dat hij maximaal oplevert, alvorens hij weer ondergaat.”

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden om het maximale uit de zon te halen en duurzame energie op te wekken op www.maru-solar.com.