Karin en Martine gedijen goed in Kavel II

Partnerbijdrage
Karin (links) en Martine hebben het naar hun zin in Kavel II Eten & Drinken.
Karin (links) en Martine hebben het naar hun zin in Kavel II Eten & Drinken. (Foto: Han Giskes)

REGIO - Sinds januari hebben Karin Foppen en Martine van Braam de horeca 'Kavel II Eten & Drinken' op het golfcomplex in Zuidoostbeemster overgenomen van Ronald en John Jonk. "Een prachtig bedrijf met heel veel mogelijkheden. Je kunt beter vragen wat hier niet kan; zoveel activiteiten als we hier kunnen verzorgen", aldus Karin Foppen.

Tot de coronacrisis waren volgens haar heerlijke maanden. "De agenda stroomde vol met wedstrijden, feesten, vergaderingen, trainingen en nog veel meer. Totdat het virus de overhand nam en wij de gasten min of meer het restaurant uit moesten vegen."

Veel uitvinden

"We moesten veel uitvinden. Dag en nacht waren we aan het werk om de gasten van dienst te kunnen zijn, maar ook om het bedrijf eigen te maken. Doordat we alleen thuis kwamen om te slapen, kregen wij weinig tot niets mee wat er in het land c.q. In de wereld speelde. Het nieuws van corona kwam in deze heftigheid toch voor ons een beetje onverwachts."

In eerste instantie was het tweetal enigszins blij dat ze wat lucht kregen. Maar na het nieuws goed te volgen kregen ze het pas echt benauwd. "Het steeds grimmiger. Vreselijk voor al die mensen die het niet hebben overleefd en al het leed die ze moesten dragen zonder hun naasten. Wij kregen in de tussentijd alle hulp van de gebroeders Jonk."

Vol energie hebben Karin en Martine het restaurant aangepakt en een nieuwe kaart gemaakt. Karin: "Een hele nieuwe huisstijl. De opa van een van ons is begin dit jaar overleden. Op de rouwkaart stond een mooie foto van hem in de jaren '50. Daarop zat op de wagen die werd getrokken door een paard om zo het hooi op wiersen te leggen. Dit tafereel hebben we als huisstijl op de muur in het restaurant, op de kaart, op de cadeaubonnen en de visitekaartjes staan. Een mooi en voor ons emotioneel plaatje. Nu is hij elke dag een beetje bij ons."

Vanaf 1 juni mocht het duo weer van start gaan. Karin zegt dat met het volgen van de protocollen de gezelligheid er niet onder lijdt. "En er mag gelukkig ook weer gegolfd worden. Mede daarom hangt er een fijne, sportieve sfeer. Wat veel mensen uit de buurt niet weten, is dat iedereen welkom is op ons mooie terras met uitzicht over de golfbaan en natuurlijk ook in het restaurant. Voor een lekker bakje koffie met appeltaart, een kleine lunch of een gezellig diner. In de afgelopen periode, die we met zijn allen hebben moeten doormaken, merkte je dat de lokale mensen veel meer bij de winkels in de buurt en stalletjes langs gingen om hun boodschappen te doen."

Positieve effecten

Karin en Martine hopen van harte dat deze positieve effecten blijvend in het systeem van de mensen blijft zitten, zodat de lokale ondernemers weer net als jaren geleden meer kans van overleven hebben.