Weekendje Uit! aan het Marktplein in Middenbeemster

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Het marktplein aan de Middenweg in Middenbeemster staat in het weekend van 20 en 21 januari bol van cultuur voor jong en oud. De culturele krachten van De Beemster: Onder de Linden en De Beemster Keyser laten van zich horen met in totaal vier voorstellingen en concerten. Dankzij een gevarieerd programma van poppentheater, een muzikale kindervoorstelling en concerten van pop, rock tot jazz kunnen bezoekers zich een heel weekend muzikaal en theatraal vermaken en krijgt de uitroepteken achter Uit! een extra dimensie.


Zaterdagmiddag 20 januari start deze reeks om 15.00 uur in Onder de Linden met het Poppentheater Potitco, dat het spannende verhaal van De Kleine Walvis vertelt. Dit is een kindervoorstelling (2-6) over vriendschap, seizoenen, tijd en de band tussen vader en zoon. De entree is 8 euro. 's Avonds vanaf 20.30 uur is de Beemster Keyser gevuld met Engelstalige covers, gezongen en gespeeld door Niels van der Gulik en zijn band. Zij spelen onder andere nummers van The Beatles, The Rolling Stones, CCR, David Bowie en vele anderen. De entree bedraagt 15 euro.
Zondagmiddag 21 januari is het om 15.00 uur Feest! in De Keyserin, met de Pip & Pelle Show. Dat is een muzikale kindervoorstelling voor jong en oud. Samen met postbode Arie zingen Pip en Pelle-liedjes, spelen ze gekke toneelstukjes en zetten zij de boel op zijn kop. De entree bedraagt 7,50 euro.
Gelijktijdig om 15.00 uur kunnen mensen in Onder de Linden genieten van de jazzklanken van De Zaanse BigBand. Deze in 1966 opgerichte band speelt stukken van componisten als Lennie Niehaus, Glenn Miller, Sammy Nestico en andere Amerikaanse arrangeurs waarbij ze de nostalgische bigbandswing aanvullen met minder klassieke stukken uit het rock- en latinjazzrepertoire. De entree is 9 euro.
Meer informatie en programma zijn te vinden op: www.onderdelindenbeemster.nl en www.wiewatwaarop49.nl, of per e-mail, via: info@wiewatwaarop49.nl.

Meer berichten