Historische beeldpresentatie winters en tiendagkaasfabrieken Beemster

  Nieuws
Voor de pauze kan het publiek genieten van 'Beemster in de winter'. (Foto: aangeleverd)
Voor de pauze kan het publiek genieten van 'Beemster in de winter'. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - De fotoavonden van Cor en Lida Roet bij het Historisch Genootschap Beemster komen er weer aan. De beeldpresentatie bevat deze keer twee verschillende thema's en is in in februari twee keer en in maart eenmaal in de Beemster te zien.
Voor de pauze kan het publiek genieten van 'de Beemster in de winter'. Daarbij valt te denken aan plaatjes van boerderijen en woningen in de sneeuw, schaatsen op de ijsbaan en slootjes, eropuit met de arrenslee. Ook zijn er beelden van de middenstand, die op allerlei manieren hun waren bij de klanten bezorgde.
Na de pauze krijgen bezoekers plaatjes van de tien dagkaasfabrieken te zien die de Beemster rijk was. Vroeger maakten de boeren zelf kaas, wat heel arbeidsintensief was. Daarom ontstond het idee om samen te gaan werken. Hierdoor konden de kosten omlaag en de kwaliteit van de kazen omhoog. Zo werden aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw de tien dagkaasfabrieken opgericht die door de hele Beemster verspreid stonden.
Deze fotoavond bij het Historisch Genootschap Beemster is op de volgende momenten bij te wonen: maandag 12 februari om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster. Donderdag 22 februari om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Zuiderhof, Zuiderhof 16, Zuidoostbeemster. Woensdag 7 maart om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster
Historisch Genootschap Beemster (HGB) ontvangt graag de reserveringen per e-mail, via: info@historischgenootschapbeemster.nl of via tel.: 0299-673500 (Hilda Reijm), onder vermelding van naam, datum en aantal personen. Voor HGB-leden is de toegang, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree 3,50 euro. Voor wie deze avond lid wordt van het HGB is de entree alsnog gratis.

Meer berichten