Bloomfeld Eventing Derby in Beemster

  Nieuws
Bloomfeld Eventing Derby in Beemster
Bloomfeld Eventing Derby in Beemster (rodi.nl)

REGIO - Stal Maarse organiseert zaterdag 10 en zondag 11 maart de derde editie van de Bloomfeld Eventing Derby. Deze vindt plaats op de grote buiten zandplaat van de Beemster Ruiters aan de Nekkerweg 13a in Middenbeemster.
Eventing bestaat eigenlijk uit 3 onderdelen dressuur, een springparcours en daarna een crossparcours over natuurlijke hindernissen door weilanden en bos. In de winter kan dit niet gereden worden door de weers- en bodemgesteldheid. Zo ontstond de Indoorcross.
De vorige edities waren een dusdanig succes dat KNHS deze wedstrijdvorm een Eventing Derby heeft genoemd en heeft opgenomen in het eventingreglement. Het is een wedstrijd waarbij paarden met hun ruiters eerst 6 'gewone' hindernissen springen en daarna verder gaan met een crossparcours van nog ongeveer 25 'natuurlijke' hindernissen, bijvoorbeeld over een picknicktafel, de kaasplank, de rietkraag of het zogeheten Heksenoog.

Oefenen

De afgelopen twee maanden zijn ruiters door Stal Maarse volop in de gelegenheid gesteld om de verschillende crosshindernissen te oefenen tijdens de crosstrainingen. Heel veel combinaties hebben onder leiding van John Maarse met veel plezier crossles gekregen in een groepje; de oudste ruiter was 73 jaar.
Het Heksen oog is een hindernis waar het paard over een bak vol takken springt maar tegelijk springt hij ook onder een groene takken boog door.
De laagste groep BB combinaties mogen samen op hun pony of paard de baan verkennen. Immers, door het hele parcours met hindernissen gaan is al spannend en dan ook nog door het water dát is voor veel paarden een grote uitdaging.
Internationaal

Zondagmiddag 11 maart wordt M rubriek verreden. Hier verschijnen ook internationale ruiters met jongere paarden aan de start. Voor alle klassen die hoger starten zal de parcoursbouwer hindernissen aanpassingen.
Iedereen is welkom om de ruiters aan te moedigen en te kijken naar spectaculaire sprongen. De entree is gratis. Er zijn bovendien lekkere versnaperingen en leuke stands!

Meer berichten