Dubbel jubileum Kunstroute Beemster - Kunstenaars uit de regio en gastexposanten presenteren hun werken tijdens de

Nieuws
Werk van gastexposant Peter Schudde, te zien bij boerderij Fugit Hora aan Middenweg 56 in Noordbeemster. (Foto: Peter Schudde)
Werk van gastexposant Peter Schudde, te zien bij boerderij Fugit Hora aan Middenweg 56 in Noordbeemster. (Foto: Peter Schudde) rodi.nl

BEEMSTER - De komende Paasdagen zondag 1 en maandag 2 april wordt voor de twintigste keer de Kunstroute Beemster gehouden. De route is een kunstenaarsinitiatief van professionele beeldend kunstenaars die in Werelderfgoed de Beemster werken en wonen. Elk jaar stellen zij op de beide Paasdagen hun atelier open, exposeren hun werk en vertellen graag over hun inspiratie. Sinds 10 jaar nodigen zij bovendien - jaarlijks wisselende - collega beeldend kunstenaars uit het hele land uit om op een aantal centraal gelegen en verrassende locaties hun werk te presenteren.

Dit jaar wordt er dus een dubbel jubileum gevierd, een goede aanleiding om naast de presentatie van nieuwe gastexposanten, een selectie van tien kunstenaars uit de voorgaande jaren te vragen om in dit jubileumjaar opnieuw te komen exposeren. Het fraaie landschap van de Beemsterpolder, met z’n ruimte en stilte, z’n weilanden en boomgaarden, maakt de Kunstroute in deze tijd van het jaar extra aantrekkelijk. Dit samengaan van cultuur en natuur delen de kunstenaars graag met hun bezoekers.

Compact en overzichtelijk

De route die Zuidoostbeemster, Noordbeemster en de dorpskern van Middenbeemster omvat, is compact en overzichtelijk en de elf locaties, die met de rode Kunstroute-banier aangegeven worden, zijn gemakkelijk op één dag te befietsen. Bij Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp worden speciaal voor de route fietsen verhuurd. Het hotel heeft ruime parkeergelegenheid en is goed met openbaar vervoer te bereiken.

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn Margarita Nicolaas, Leo Pruijt , Ruud Jaspers, Redmer Hoekstra, Annelies Pont, Siemen Dijkstra, Elysia Verhoeven, Ruud Streefkerk, Yolanda Eveleens, Vivian Rozenbeek, Paul Fleming, Mark van Slooten, Meindert Regoort, Coco van Gent, Joshua Pennings, Joop Haring, Jan Grotenbreg, Peter Schudde.
Meer informatie op de website www.kunstroutebeemster.nl waar meer informatie is te vinden over de deelnemende kunstenaars en hun werk. De routebeschrijving is vanaf de website uit te printen of verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum in Middenbeemster, Middenweg 185, alsook bij de VVV Purmerend, VVV Edam, VVV De Rijp en tijdens de route op de diverse locaties.

Werk van gastexposant Peter Schudde, te zien bij boerderij Fugit Hora aan Middenweg 56 in Noordbeemster. (Foto: Peter Schudde)