Dankzij match BOP BeursVloer gaatwens De Johanneshof in vervulling - Huzarenstukje van Leguit en Roos Aa

  Nieuws
Timmermannen druk bezig met de overkapping. (Foto: Els Broers)
Timmermannen druk bezig met de overkapping. (Foto: Els Broers) (rodi.nl)

WESTBEEMSTER - Het lijkt wel op een prachtige lentedag bij De Johanneshof Wereldtuin in Westbeemster als de timmermannen van Leguit en Roos Aannemers aan het werk zijn. Ze zijn nog niet klaar maar er is al duidelijk te zien dat de overkapping een stuk groter gaat worden. Lachend zegt één van hen dat het werk vandaag nog wel afkomt. Tenminste, als er niet teveel toeschouwers langskomen.
Francien is één van de oprichtsters van De Johanneshof. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers van stichting De Wereldtuin. Zij doen dit samen met mensen met verschillende culturele achtergronden die graag buiten zijn.

Voldoening


Werken met je handen in de aarde geeft voldoening en werkt heilzaam. De rust, het werk en de saamhorigheid bieden mensen inspiratie en de mogelijkheid zich te ontplooien. “Een lang gekoesterde wens komt vandaag in vervulling”, zegt Francien. “We wilden de overkapping graag wat groter hebben, want het is gewoon handig als het plotseling begint te regen en we bijvoorbeeld een gezamenlijke maaltijd aan het eten zijn”.

Uit de tuin


Een culturele maaltijd gemaakt door de deelnemers met ingrediënten uit de tuin natuurlijk. “Zo kan alles gewoon door blijven gaan, ook als het weer wat minder mooi is als vandaag”.
Het waarom van de bouwperikelen in de tuin voert terug naar de BOP BeursVloer, georganiseerd door de Waterlandse Uitdaging. Tijdens een van de bijeenkomsten maakte Francien een match met Leguit en Roos voor het vergroten van de overkapping.

Tijdens NL Doet


Gideon Roos, één van de eigenaren van Leguit en Roos, gaf aan dat hij het mooi vond als de werkzaamheden tijdens NL Doet werden uitgevoerd. Ook een aantal medewerkers van Rabobank Waterland en Omstreken waren aanwezig, om de paden van De Johanneshof weer van nieuwe houtsnippers te voorzien.
“Zo was het echt een hele gezellige productieve dag tijdens NL Doet” aldus Francien. “Ik ben echt heel blij met het resultaat!”

Meer berichten