Podiumplaatsen Turncentrum Waterland bij landelijke halve finales

  Nieuws

REGIO - In Volendam vonden voor de heren en in Nieuwegein voor de dames de landelijke halve finales turnen plaats. De turners en turnsters konden zich bij deze wedstrijden plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Podiumplaatsen waren er voor Barnabas Seprodi, Luca Pinna en Luna de Bruijn. Daarnaast plaatsten bij de heren nog twee turners zich voor de Nederlands Kampioenschappen en bij de dames drie turnsters.
In Nieuwegein had Turncentrum Waterland zes vertegenwoordigsters. Luna de Bruijn was het meest succesvol van hen. Zij veroverde met een foutloze wedstrijd het zilver bij de junioren tweede divisie. Daarnaast plaatste zij zich dankzij een gehoekte tsukehara ook voor het onderdeel sprong. Ook Mexx de Vries deed het goed in deze categorie. Zij behaalde een vijfde plaats, de toestelfinale vloer en daarnaast is zij reserve voor het onderdeel brug. Yolin Kramer turnde stabiel op alle toestellen en vooral op haar favoriete onderdeel balk. Dit resulteerde in plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap en de toestelfinale balk. Renske Slijkerman plaatste zich net niet. Zij had wat problemen op de onderdelen brug en balk. Bij de senioren tweede divisie plaatste Lotte Heer zich mede door een goede sprong en zeer stabiele balkoefening voor de meerkamp. Demi Alders had hier ook nog uitzicht op de meerkampfinale, maar kon op het toestel brug niet helemaal laten zien wat zij in huis heeft. Daardoor liep zij plaatsing net mis.
Bij de heren turnde Barnabas Seprodi zich bij de jeugd naar het goud. De talentvolle turner kon bij de eerste twee kwalificatiewedstrijden de verwachtingen nog niet helemaal waarmaken, maar door uitgebalanceerde oefeningen die hij goed uitvoerde trok hij deze keer de winst naar zich toe. Luca Pinna wist met de bronzen medaille voor de derde keer een podiumplaats te behalen. Hij plaatste zich evenals Baranbas Seprodi en Quinten Noto, die goud behaalde bij de tweede kwalificatiewedstrijd, voor het NK. Jordi Nobel eindigde bij de junioren tweede divisie op een vierde plaats en daarmee is hij de vierde turner die in juni aan het NK mag deelnemen.
Ook de komende twee weken zijn er nog landelijke halve finaleweekenden waar nog diverse turners en turnsters van Turncentrum Waterland een NK-ticket gaan proberen te bemachtigen. De teller staat voor nu op acht.

Meer berichten