Drie Beemsterlingen ontvangen Koninklijke onderscheidingen

  Nieuws
V.l.n.r. Hilda Reijm-Helder, Henk van der Molen, Ria Duijn-Van Beusekom en burgemeester Joyce van Beek. (Foto: gemeente Beemster)
V.l.n.r. Hilda Reijm-Helder, Henk van der Molen, Ria Duijn-Van Beusekom en burgemeester Joyce van Beek. (Foto: gemeente Beemster) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Tijdens de Algemene Gelegenheid, donderdag 26 april, is dit jaar aan drie Beemsterlingen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De gedecoreerden werden die ochtend thuis verrast door burgemeester Joyce van Beek en opgehaald om mee naar het gemeentehuis in Middenbeemster te gaan. Na een kleine koffiepauze bij Brasserie Alles met Liefde ontvingen zij in het gemeentehuis de onderscheiding uit handen van burgemeester. Dat gebeurde in het bijzijn van familie en bekenden. De gedecoreerden zijn Henk van der Molen, Ria Duijn-Van Beusekom en Hilda Reijm-Helder. Zij zijn alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk van der Molen is gepensioneerd dierenarts. Jarenlang heeft hij zich als vrijwilliger in diverse functies en organisaties ingezet. Zo was hij bestuurslid van de buurtvereniging en hielp hij bij het organiseren van menwedstrijden bij De Beemster Ruiters. Ook bracht hij in de jaren tachtig als Diaken van de Gereformeerde Kerk van Schermerhorn regelmatig bezoeken aan ouderen en zieken. Nog altijd doet Van der Molen vrijwilligerswerk. Zo rijdt hij elke woensdagmiddag als koetsier op de ponykar van Breidablick.

Ria Duijn-Van Beusekom

Ria Duijn-Van Beusekom heeft zich vanaf de jaren tachtig ruim vijftien jaar ingezet als vrijwilliger voor SV Beemster. Ze heeft daarmee geholpen om de sport en de vereniging in Beemster echt op de kaart te zetten. Ook bij de Zonnebloem heeft zij haar sporen verdiend. Duijn-Van Beusekom heeft er in de afgelopen 34 jaar diverse functies bekleed en helpt nog jaarlijks bij de organisatie van de grote loterij. Ook voor de kerk in Westbeemster en de eigen buurtvereniging zet zij zich vrijwillig in. Zo stelt zij regelmatig haar tuin beschikbaar voor de feestjes van de vereniging.

Hilda Reijm-Helder
Hilda Reijm-Helder zet haar sociale en organisatorische kwaliteiten in voor allerlei organisaties. Zij was bijna twintig jaar ouderling en lid van de Kerkenraad van de Protestantse kerk in Graft en De Rijp. Sinds 2009 is zij ook bestuurslid van de Vereniging tot behoud en vermeerdering van Vrijzinnige Predikantsplaatsen in Noord-Holland. Daarnaast is zij sinds 2012 secretaris van het Historisch Genootschap van Beemster. Daar helpt zij onder meer bij het organiseren van themabijeenkomsten met sprekers, films en historische foto's.

Meer berichten