"Een prachtige, duurzame woning" - Yvonne Bartels blij met huis in plan De Keyser

  Nieuws
Een dolblije Yvonne Bartels met de sleutel van haar nieuwe woning. (Foto: aangeleverd)
Een dolblije Yvonne Bartels met de sleutel van haar nieuwe woning. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - "Regelmatig reed ik langs dit nieuwbouwblok en dacht: áls ik in aanmerking kom voor dit plan, zou ik graag die ene hoekwoning willen. En wat denk je? Juist die woning kreeg ik toegewezen! Ik ben ontzettend blij".
Dat zegt Yvonne Bartels. Zij kreeg de sleutel van haar woning in plan De Keyser in Middenbeemster. Corporatie Wooncompagnie realiseerde binnen het plan in totaal twintig sociale huurwoningen, die stuk voor stuk zullen worden bewoond door Beemsterlingen. "Ik had niet verwacht dat ik ooit op deze stek zou wonen", aldus Bartels tijdens de sleuteloverhandiging.
"Dit is een prachtige woning, zeker voor het prijskaartje dat er aan hangt", vervolgt ze. "De huur is betaalbaar en het huis heel duurzaam. Op het dak liggen twee zonnepanelen, de woning is optimaal geïsoleerd en er is vloerverwarming. Volgens een berekening van de energieleverancier ga ik per maand honderd euro minder betalen aan energielasten en dat is natuurlijk mooi meegenomen".

Keuken kiezen

De bewoners hadden, binnen dit project, inspraak over de samenstelling van de keuken in hun nieuwe stulpje. Sandra Hoffs: "Tijdens een bijeenkomst waren ook keukenadviseurs aanwezig, met stalen, grepen en dergelijke. De bewoners, die eerder digitaal alle keuzemogelijkheden kregen toegestuurd, konden ter plekke een definitieve keuze maken voor wat betreft de kleur, apparatuur en opstelling van de keuken. Ook organiseerden we een meetmoment waarbij bewoners, in de eigen woning, alvast de juiste maten konden meten voor bijvoorbeeld de stoffering".
Blij met inspraak

"Dat we inspraak hadden over de uitvoering van de keuken, vind ik een goede zaak", zegt bewoonster Yvonne Bartels. "Nu heb ik een keuken die helemaal aansluit bij mijn smaak".
De twintig woningen zijn ontwikkeld door De Beemster Compagnie, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Beemster en BPD. KBK Bouwgroep uit Volendam verzorgde de bouw.

Meer berichten