Zomeravondwandeling polders Beemster en Beetskoog

  Nieuws
Wandelen in een zomerlandschap. (Foto: aangeleverd)
Wandelen in een zomerlandschap. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts verzorgt woensdagavond 25 juli een zomeravondwandeling in Oudendijk. Deelnemers kunnen door het polderlandschap struinen en genieten van de zomeravond. De gids laat de mooiste plekjes van de polders Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien.
Deelnemers gaan over het nieuwe weilandpad (honden niet toegestaan) van Oudendijk naar Beets met het trekpontje over de Waterling. In de veenpolder Beetskoog zien zij een keur van weidevogels. Verder maken de wandelaars die avond kennis met de vele andere dieren die ze van dichtbij kunnen aanschouwen. Zij worden 's avonds actief en luiden de zwoele zomernacht in.
Vervolgens lopen de wandelaars langs het oudste stukje land van de polder Beemster, de veenpolder Kruisoord, vroeger een schiereiland in het Beemstermeer, terug naar Oudendijk. Op de Noorddijk zien ze de lepelaars en bergeenden met hun jongen die hier vertoeven.
De start van de wandeling is om 19.30 uur bij Eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk. De tocht is ongeveer 8,4 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelnemers wordt aangeraden een kijker mee te nemen en stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten bedragen 3,50 euro en kinderen tot 12 jaar kunnen voor 1,50 euro meewandelen. Meer informatie via Les Deux Ponts, tel.: 0229-541275 of www.lesdeuxponts.nl. Ook via Nel en Thames Tol van IVN Waterland, tel.: 0229-365645, is meer informatie op te vragen.

Meer berichten