Muziek aan de Middenweg voor 2018 is gered

  Nieuws
Optreden tijdens eerdere editie van Muziek aan de Middenweg. (Foto: Muziek aan de Middenweg)
Optreden tijdens eerdere editie van Muziek aan de Middenweg. (Foto: Muziek aan de Middenweg) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - "Na het bericht van Gemeente Beemster dat de subsidiekraan voor Muziek aan de Middenweg voor 2018 half dichtgedraaid wordt, moest het bestuur op zoek naar een escape. Dankzij zeer actief en creatief zoekwerk van een nieuw gevormd bestuur, is het gelukt de begroting dicht te timmeren. Met dank aan vele sponsoren en andere fondsen kan Muziek aan de Middenweg zondag 19 augustus 2018 doorgaan", meldt de organisatie van het evenement.


Net zoals voorgaande jaren staat, op de derde zondag van augustus, de Middenweg bol van de muziek. Op ruim twintig locaties langs de Middenweg zijn klassiek, jazz, Nederlandstalig, blues, rock, zestiger jaren, zanger-liedjesschrijvers, kinderliedjes en andere muziekstijlen vertegenwoordigd. "We noemen een paar namen: Marcel Kapteijn and The Raindogs, Crowded Room, Theatergroep Eenhoorn, Cookin Jazz, Klezmer Trio, Käthe van der Hurk, Rob Stoop, Daniël Montero Real, Dansonderneming, Letitia Bal, Band Avagardner en vele anderen. Dat Muziek aan de Middenweg leeft onder muzikanten en de bewoners langs de Middenweg bewijst de spontane vraag van muzikanten en aanmeldingen van nieuwe locaties om mee te doen."
Aangezien Onder de Linden net is verbouwd, vinden de opening en de afsluiting van het festival dit jaar op het Marktplein bij Café De Oude Munt plaats. "Dit krijgt een extra bijzonder tintje, omdat het café dit jaar tien jaar bestaat."
"Al met al is het voor de organisatie een spannende tijd geweest, maar het is gelukt, zondag 19 augustus is een feit. Of het voor 2019 weer gaat lukken, is nog maar de vraag. Dan wordt de subsidiekraan door Gemeente Beemster volledig dichtgedraaid. Daarom vragen wij ook de steun van het publiek."

Meer berichten