Beemster in de ban van feestweek - Tot en met volgende week zondag van alles te doen

  Nieuws
Traditiegetrouw kun je tijdens de feestweek over de hoofden lopen. (Archieffoto: Han Giskes)
Traditiegetrouw kun je tijdens de feestweek over de hoofden lopen. (Archieffoto: Han Giskes) (rodi.nl)

REGIO - Beemster is van zondag 22 tot en met zondag 29 juli een week lang in feeststemming. Dan staat de jaarlijkse Beemster Feestweek op het programma. Stichting Beemster Gemeenschap verzorgt diverse activiteiten en de lokale horeca zorgt voor een muziekprogramma.

Daarnaast staan de kermisattracties op ‘de Buurt’ en ‘het Landje’. De kermis wordt zondag 22 juli feestelijk geopend en vanaf dat moment is hij dagelijks van 14.00 tot 01.00 uur te bezoeken. Vrijdagmiddag 27 juli van 14.00 tot 18.00 uur zijn er gereduceerde prijzen. Kortingsbonnen worden op de website en Facebook geplaatst. De eerste zondag is er de trekkertrek, dit jaar voor het eerst gecombineerd met een kofferbakmarkt, op het autocrossterrein aan de Rijperweg. De entree is € 2,50.

Steenwerpen
Dinsdag 24 juli is er het aloude maar o zo leuke steenwerpen. Woensdag 25 juli is er een beachvolleybaltoernooi en donderdagavond 26 juli een 3 tegen 3 voetbaltoernooi. Kijken is bij deze evenementen gratis. Maandag 23 juli strijden voetbalclubs SV Beemster en ZOB op het ijsbaanterrein om de Beemstercup (aanvang 19.30 uur). Deze wedstrijd wordt voorafgegaan met een duel tussen de 35+spelers van WBSV en SV Beemster (aanvang 18.30 uur). De entree is € 2,50.
Voor de jeugd
Voor de kinderen zijn er, naast de kermisattracties, ook activiteiten te doen. Zondag 22 juli openen zij de kermis. Op de website van Stichting Beemster Gemeenschap is een knutselplaat te vinden waar een feestelijk masker van gemaakt moet worden. Daarmee gaan zij in een optocht onder begeleiding van het Beemster dweilorkest Goed Gestemd naar de kermis. Donderdag 27 juli kunnen de kinderen meedoen aan de skelterrace en zaterdag 28 juli aan de activiteiten op de Marktpleinen. Vrijdagmiddag 28 juli is de boerderijmiddag, met het thema ‘werkvoertuigen’.
Seniorenkermis
De ‘jongeren van vroeger’ kunnen zich vermaken tijdens de seniorenkermis, donderdag 27 juli, bij Brasa met muziek en een verloting. De feestweek wordt zaterdagavond 28 juli traditiegetrouw afgesloten met vuurwerk op de ijsbaanterrein, voorafgegaan door een avond met muzikale begeleiding van Dick Raat. De entree is gratis. Als klap op de vuurpijl is er zondag de Beemster Autocross op het terrein aan de Rijperweg. De entree is 10 per volwassene en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar.
Aanmelden voor een van de activiteiten kan via stichtingbeemstergemeenschap.nl/inschrijven-activiteiten-beemster-feestweek. Meer informatie: www.beemstergemeenschap.nl en Facebook.

Meer berichten