Piano- en orgelconcert Lidia Ksiazkiewicz in Keyserkerk

  Nieuws
Pianiste en organiste Lidia Ksiazkiewicz. (Foto: Keyserkerk)
Pianiste en organiste Lidia Ksiazkiewicz. (Foto: Keyserkerk) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Lidia Ksiazkiewicz geeft zondag 12 augustus een concert op twee instrumenten in de Beemsterkerk, oftewel Keyserkerk in Middenbeemster. Het gaat om de vleugel en het befaamde Van Dam-orgel. Lidia Ksiazkiewicz is volgens de concertcommissie een topper op zowel de piano als het orgel. Ze zijn dan ook blij dat zij een concert in Middenbeemster komt geven.
Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma's piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Ksiazkiewicz won onder andere eerste prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (Concours César Franck, 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië, 2004).
De musica vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Ksiazkiewicz veel concertreizen door onder andere Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze als soliste op voor radio en televisie, onder meer in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en begeleidend pianiste aan het conservatorium in Straatsburg. Bovendien treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano. Ksiazkiewicz heeft ook verscheidene cd's op haar naam staan voor zowel orgel en piano en ze schreef tevens een boek over de invloeden van het pianotechniek op het orgelspel.
Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten zijn voor 10 euro online te bestellen via een e-mail naar muziek35@gmail.com. Vanaf een half uur voor aanvang start de kaartverkoop in de kerk. Meer informatie is te verkrijgen via: www.zingenenzo.com.

Meer berichten