Kortebaandraverij Beemster komt er weer aan

  Nieuws

MIDDENBEEMSTER – De jaarlijkse kortebaandraverij in de Beemster krijgt op donderdag 30 augustus een extra dimensie. Voor het eerst wordt gestreden om de Nederlandse titel.
Vanaf 13.30 uur verschijnen louter toppaarden aan de start en daarmee is spektakel meer dan ooit gegarandeerd. In de pauze, als de stofwolken even gaan liggen, kan het publiek voor de derde achtereenvolgende keer genieten van een parade van tuigpaarden.

Wedden

Voor bezoekers die oog hebben voor de trucjes die de pikeurs uithalen, neemt de amusementswaarde alleen maar toe. Maar ze kunnen het nog leuker voor zichzelf maken als ze op een paard gaan wedden. Een draverij en weddenschappen horen bij elkaar. Kostbaar of ingewikkeld is het allemaal niet. Bovendien lopen er medewerkers rond die alles uitleggen.
Verhoogt kijkplezier

Cees Oudhuis is een van de organisatoren: “Vanaf vijftig eurocent kun je al meedoen. Melden kan bij de wagen van de totalisator en iedereen kan voorspellen welk paard gaat winnen. Op een scherm kun je zien hoeveel er per paard per ingelegde euro wordt uitbetaald. Hoe minder kans een paard heeft, hoe hoger het bedrag. Je kunt ook kiezen voor een plaatsweddenschap of meedoen aan een toto. Er zijn verschillende mogelijkheden. Van het wedden moet je niet rijk willen worden. Maar het verhoogt wel het kijkplezier.”

Meer berichten