Twee dagen cultuur snuiven in de Schermer - Kunstenaars exposeren in droogmakerij en randdorpen tijdens Scherme

  Nieuws
De stichting bestaat uit voorzitter Marion Leijen (m) secretaris Janny Tensen (r) en penningmeester Kees Paradies (l). Het doel van het trio is de traditie en waarden van de cultuur in en van de Schermer bij het grote publiek onder de aandacht brengen. Om hier gestalte aan te geven hebben ze de  'S
De stichting bestaat uit voorzitter Marion Leijen (m) secretaris Janny Tensen (r) en penningmeester Kees Paradies (l). Het doel van het trio is de traditie en waarden van de cultuur in en van de Schermer bij het grote publiek onder de aandacht brengen. Om hier gestalte aan te geven hebben ze de 'S (rodi.nl)

SCHERMERHORN - De tweede editie van de Schermer Kunstroute vindt zaterdag 25 en zondag 26 plaats. Deze wordt georganiseerd door drie enthousiaste Schermernaars die vinden dat Schermer het verdient om een eigen plaats binnen het Alkmaarse cultuurlandschap in te nemen. Sinds dit jaar opereren ze vanuit een officiële Stichting met de naam 'Cultuur Platform Schermer'.


In augustus vorig jaar werd de eerste Kunst en Cultuurroute in de Schermer gehouden. Bijna duizend mensen bezochten de verschillende kunstexposities in de droogmakerij en haar randdorpen. Uit de evaluatie van de dag bleek dat de exposanten behoefte hadden aan een tweedaags evenement. De organisatie komt dit jaar de kunstenaars in hun wensen tegemoet.
Tijdens dit weekend tonen drieënveertig professionele kunstenaars op zestien locaties hun beeldende werken aan de bewoners van de Schermer en belangstellenden van buiten de regio. Er worden werken getoond van verschillende technieken waaronder keramiek, foto's, sculpturen, schilderijen en sieraden. "Het is een ware kunstbelevenis", belooft de organisatie. "De route gaat door zes dorpen waar op verschillende locaties exposities worden gehouden en waar men tegelijkertijd ook van de omgeving kan genieten." Om de route te volgen zijn folders gemaakt die op de locaties liggen maar ook huis-aan-huis worden bezorgd. Houd de brievenbus dus in de gaten. Kijk voor het volledige programma en de route ook op www.cultuurplatformschermer.nl. Stichting Platform Schermer heeft ook een Facebook pagina waar de laatste nieuwtjes op staan.


Kerk Stompetoren


In Kerk Stompetoren staan en hangen meerdere werken bij elkaar. Zo is er werk te zien van kunstenaar Menno Bauer, of grafiek en schilderijen van Jan Hollenberg, 'Encoustic' schilderijen van Brenda Boskamp, keramiek van Bob Ernsting en beelden en schilderijen Betty van Waay.
Kijk voor de volledige lijst deelnemende exposanten op de website www.cultuurplatformschermer.nl. Stippel een leuke route uit langs Grootschermer, Schermerhorn, Oterleek, Driehuizen, Stompetoren en Zuidschermer. De route is de beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten