Zondag aanstaande Muziek aan de Middenweg

  Nieuws
Sjors van der Panne heeft opnieuw zin in het optreden in Middenbeemster. (Foto: aangeleverd)
Sjors van der Panne heeft opnieuw zin in het optreden in Middenbeemster. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Abusievelijk stond in het Purmerends Nieuwsblad van vorige week dat de opening van het festival Muziek aan de Middenweg op zondag 19 september is. Dit moet natuurlijk zijn aanstaande zondag, 19 augustus, zijn. Het wordt een bruisende mix van muziekstijlen. Zanger Sjors van der Panne verzorgt om 11.00 uur de start middels een samenzang.
Van der Panne behaalde in 2016 een record met 806 bezoekers. Op een overvol verregend marktplein werd het nummer ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ van Ramses Shaffy gezongen. Komende zondag gaat Van der Panne dus in de herhaling. “Het zou geweldig zijn als er dan weer zo veel mensen meezingen”, aldus de zanger, die een stormachtige carrière doormaakt.
Tijdens het festival passeren op meer dan 20 muziekpodia op boerenerven, in openbare gebouwen en op marktpleinen vele muziekstijlen de revue; variërend van klassiek, jazz en blues tot dans tot klezmer, kinderliedjes en rock. Onder meer Rob Stoop, Cookin Jazz Combo, Dixiefun, Dansonderneming, Dirty Ol’men, Niels van der Gulik in Goed Gezelschap, Zagan Trio, Ellis Bell, Marcel Kapteijn & The Raindogs en Rock en Blues Band Avagardner treden op.

Briedablick

Een extra tintje geeft de bijdrage van muzikanten van Breidablick. Zij verzorgen twee optredens in De Kosterij en Theatergroep Eenhoorn, onderdeel van Esdégé Reigersdaal, die vier keer in de Keyserkerk optreden met een muzikale en theatrale collage van voorstellingen uit hun repertoire. Muziek aan de Middenweg garandeert heel veel luister- en kijkplezier voor groot en klein!
Samenwerking

Ondanks enige financiële tegenslag is Muziek aan de Middenweg, mede dankzij vele sponsors, nog steeds gratis toegankelijk. Een extra meevaller dit jaar is het 10-jarig bestaan van Café de Oude Munt onder leiding van Bas en Henneke Horich. Hierdoor is een samenwerking ontstaan die het mogelijk heeft gemaakt nogmaals met Sjors van der Panne Ramses Shaffy toe te zingen. Hopelijk op een droog en wederom overvol marktplein. Kom en zing mee!
Het programma staat online en is te downloaden via www.muziekaandemiddenweg.nl Het wordt in de Beemster huis-aan-huis verspreid en is bovendien verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum te Middenbeemster.

Meer berichten