Nazomerwandeling polders Beemster en Beetskoog

  Nieuws
Vergezicht in de polder. (Foto: aangeleverd)
Vergezicht in de polder. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk verzorgt zondagmiddag 9 september een nazomerwandeling. Struinend door het polderlandschap en genietend van de natuur laat de gids de mooiste plekjes van de polders Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien.

Onderweg lopen wandelaars over het nieuwe weilandpad, waar honden niet toegestaan zijn, van Oudendijk naar Beets met het trekpontje over de Waterling. Deelnemers kunnen genieten van de weidse blik in de polder. Verder maken ze deze middag kennis met de vele weidevogels, waaronder goudplevieren, kieviten, smienten, kolganzen en hazen die ze van dichtbij kunnen aanschouwen.
Vervolgens lopen de wandelaars door het dorpje Beets en langs het oudste stukje land van de polder Beemster, de veenpolder Kruisoord, vroeger een schiereiland in het Beemstermeer. Daarna gaan ze via de Noorddijk naar Oudendijk. Op dit laatste stukje van de dijk zien ze bergeenden en misschien een zilverreiger.
De najaarswandeling, over een lengte van 8,4 kilometer, start om 14.00 uur bij Eetcafé Les Deux Ponts. De tocht duurt 2,5 uur en kost 3,50 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar kunnen voor 1,50 euro meelopen. De organisatie raadt deelnemers aan om een kijker mee te nemen en warme, winddichte kleding en stevige wandelschoenen aan te trekken. Les Deux Ponts bevindt zich op Slimdijk 2 in Oudendijk.
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden bellen naar Les Deux Ponts, tel.: 0229-541275 of surfen naar: www.lesdeuxponts.nl. Ook kunnen belangstellenden via tel.: 0229-553183 contact opnemen met Theo Neefjes, natuurgids van IVN West-Friesland.

Meer berichten