In Lutherse Kerk regeert de leugen

  Nieuws
Ab Gietlink tijdens zijn voorstelling op forteiland. (Foto: Bart Hulst)
Ab Gietlink tijdens zijn voorstelling op forteiland. (Foto: Bart Hulst) (rodi.nl)

PURMEREND - In de Luterse Kerk wordt vrijdag 21 en zaterdag 22 september de Europese geschiedenis herschreven door theatermaker en politiek activist Ab Gietelink. 'De leugen regeert', zo heet de voorstelling naar de 'gevleugelde' uitspraak van Koningin Beatrix in 1999 over de stand van de Nederlandse media.
Gieteling neemt de bezoekers mee op een kritische historische reis door het Nederland en de wereld van de 21e eeuw, op zoek naar de achterkant van het gelijk. Over hoe men de Europese geschiedenis anders kan herschrijven. Over Churchill, Skripal en de leugen van Zijlstra. Over mediamanipulaties in Syrie en de nieuwe koude oorlog. Over het Nederland van Russofobie, Trump en veiligheidsparanoia. Over het verraad van D66 en de afschaffing van het referendum, Over MH17, etc. Ook Zwarte Piet ontspringt hier niet de dans. De voorstelling is een mix van politiek manifest en cabaretesk theatercollege met teksten en dichtwerk, beelden, performance en muziek.
Auteur, regisseur, acteur en producent Ab Gietelink presenteert zijn theaterwerk al meer dan dertig jaar in het theatercircuit. Tussen 1999 en 2017 realiseerde hij met Theater Nomade honderden historisch geënsceneerde theatervoorstellingen op tientallen monumentale locaties. In het najaar van 2012 kwam Nomade met de geautoriseerde Nederlandse versie van The Kings Speech in een schouwburgtournee. Daarna volgden tournees van de film- en muziektheatervoorstelling Anthony Fokker en 14-18 op erfgoedlocaties en in theaterzalen. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.theaternomade.nl.

Meer berichten