Schrijven voor Amnesty International in Betje Wolff Museum

  Nieuws
Schrijftafel in het Betje Wolff Museum. (Foto: Betje Wolff Museum)
Schrijftafel in het Betje Wolff Museum. (Foto: Betje Wolff Museum) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Bij de tentoonstelling over schrijven in het museum staat vooral het verleden centraal. Amnesty International kent ook een traditie van schrijven, namelijk aan politieke gevangenen die hun opvattingen niet mogen verkondigen of wegens religieuze of seksuele geaardheid in de ogen van niet-democratische regeringen uit het openbare leven moeten wegblijven. Dinsdagavond 25 september houden Amnesty International en het Betje Wolff Museum in Middenbeemster een schrijfavond. Daar schrijven de deelnemers voorbeeldbrieven aan regeringen met de hand over.
De gedachte is dat een handgeschreven brief toch meer aandacht krijgt dan een e-mail, die wel erg gemakkelijk gedelete kan worden. Deelnemers hoeven geen lid van Amnesty te zijn om mee te doen. De toegang tot het museum is gratis, evenals de koffie/thee. Dat geldt ook voor de kleine rondleiding door de tentoonstelling, nadat het schrijfwerk is verricht. Er kunnen maximaal vijftien mensen comfortabel schrijven in het museum.
Het evenement begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Aafje de Jong, tel.: 0299-427800 en e-mail: aafje.dejong@planet.nl en Alie Vis, tel.: 0299-684597 en e-mail: fishfamily@quicknet.nl. Het Betje Wolff Museum bevindt zich op Middenweg 178 in Middenbeemster.

Meer berichten