Beemster-muzikant terug na onfortuinlijke val - Ierse muziek O'Dreams aftrap concertreeks De Keyserin

  Nieuws
O'Dreams. (Foto: De Keyserin)
O'Dreams. (Foto: De Keyserin) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - De Keyserin trapt zaterdag 6 oktober met O'Dreams seizoen 2018/2019 van concertreeks De Keyserin Organiseert af. O'Dreams speelt Iers/Nederlandse muziek.
O'Dreams heeft op zijn zachtst gezegd een bewogen theaterseizoen achter de rug. Het in Beemster geboren en inmiddels in Purmerend wonende bandlid Ed Veltrop viel tijdens de soundcheck voor een van de voorstellingen van het podium. Het resultaat: een gecompliceerde breuk van zijn schouderkom. De resterende voorstellingen van de theatertour 'An Irish Crossroads' moesten worden gecanceld en daarna werd het stil. De pianist/accordeonist werd geopereerd en moest langdurig aan zijn herstel werken.
Toch kroop hij weer achter de toetsen en ging de accordeon weer om zijn schouders. Na een jaar keert O’Dreams weer terug in de Nederlandse theaters. Geïnspireerd door de onfortuinlijke val schreef het drietal een compleet nieuwe muziektheatervoorstelling, met de titel Broken. Dit met bekende en onbekende Ierse nummers en persoonlijke verhalen van drie muzikanten tijdens hun rondreis door Ierland.
O'Dreams bestaat uit de Danny Guinan (zang, gitaar), geboren en getogen in 'the boglands of Ireland', John Flierman (zang, gitaar, bouzouki, bodhran), die de eretitel 'The Dutch Christy Moore' draagt en de eigengeboren Beemsterling Ed Veltrop (zang, piano, accordeon).
Zaterdagavond 6 oktober is er een try-out van Broken in De Keyserin, Middenbeemster. Het optreden begint om 20.30 uur. Kaarten zijn voor 12,50 euro per e-mail te bestellen via: info@wiewatwaarop49.nl of tel.: 06-54667049. Meer informatie over het programma van De Keyserin Organiseert op de Facebook-pagina en de website www.keyserin.nl.

Meer berichten