Herfstwandeling polders Beemster en Beetskoog

  Nieuws
Wandelen in een herfstlandschap. (Foto: aangeleverd)
Wandelen in een herfstlandschap. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts verzorgt zondagmiddag 7 oktober een herfstwandeling in Oudendijk. Deelnemers kunnen door het polderlandschap struinen en genieten van de herfstkleuren. De gids laat de mooiste plekjes van de polders Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien.
Deelnemers gaan over het nieuwe weilandpad (honden niet toegestaan) van Oudendijk naar Beets met het trekpontje over de Waterling. Ze kunnen genieten van de weidse blik in de polder. Verder maken de wandelaars deze middag kennis met de vele weidevogels, waaronder goudplevieren, kieviten, smienten, kolganzen en hazen die ze van dichtbij kunnen aanschouwen.
Vervolgens lopen wandelaars door het dorpje Beets en langs het oudste stukje land van de polder Beemster, de veenpolder Kruisoord, vroeger een schiereiland in het Beemstermeer. Daarna gaan de deelnemers via de Noorddijk naar Oudendijk. Op dit laatste stukje van de dijk zien ze bergeenden en misschien wel een zilverreiger.
De start van de wandeling is om 14.00 uur bij Eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk. De tocht is ongeveer 8,4 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelnemers wordt aangeraden een kijker mee te nemen en stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten bedragen 3,50 euro en kinderen tot 12 jaar kunnen voor 1,50 euro meewandelen. Meer informatie via Les Deux Ponts, tel.: 0229-541275 of www.lesdeuxponts.nl. Ook via Theo Neefjes, natuurgids van IVN Westfriesland, tel.: 0229-541275, is meer informatie op te vragen.

Meer berichten