Diamanten huwelijk echtpaar Been-van Es

  Nieuws

MIDDENBEEMSTER - Burgemeester Joyce van Beek bracht maandag 1 oktober een felicitatiebezoek aan het echtpaar Been-van Es uit Middenbeemster. Dit ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijksjubileum. Het jubileum vond officieel woensdag 3 oktober plaats, maar toen was het echtpaar op reis.

Het echtpaar Been-van Es ontmoette elkaar op de HBS in Amsterdam. Ze stapten 3 oktober 1958 in het huwelijksbootje. Daarna kregen ze drie jongens en een meisje. Inmiddels hebben ze ook dertien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Samen werkten ze altijd hard in het familiebedrijf in Amsterdam en later Zaandam. Een bedrijf in knopen en bandjes dat later is uitgegroeid tot een behoorlijk bedrijf in ceintuurs, tassen en andere modeaccessoires voor de confectie. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door hun jongste zoon.
Het echtpaar verhuisde door de jaren heen verschillende keren en heeft gewoond in Castricum, Zuidoostbeemster, Purmerend en zelfs Spanje. Inmiddels wonen ze weer in Beemster. Mevrouw Been-Van Es houdt van schilderen en volgt lessen bij Mieke bij de Witte Poort. Meneer Been sport nog twee keer in de week bij De Kloek. Samen gaan ze nog graag op reis en dan het liefst naar zonnige oorden.

Meer berichten